Japanilainen juustokakku on ollut lähivuosina nouseva trendi. Länsimaisesta juustokakusta poiketen tämä juustokakku saadaan kypsäksi höyrytyksen avulla. Kuohkea rakenne ja hento maku ovat täydellinen lisä kesän piknik-reissuille.
Japanilainen juustokakku
Tarvitset: 300 g tuorejuustoa, 50 g voita, 1 dl kermaa, 1 rkl sitruunamehua, 2 tl raastettua sitruunankuorta, 6 kananmunan keltuaista, 2 dl sokeria, 0,5 tl vaniljasokeria, 0,5 dl vehnäjauhoja ja 6 kananmunan valkuaista.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita tuorejuusto, voi ja kerma pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää myös sitruunamehu ja -raaste. Lämmitä seosta, mutta varo ettei se kuumene liikaa ja ala kiehua.

Anna seoksen jäähtyä. Lisää tämän jälkeen joukkoon kananmunan keltuaiset, 1 dl sokeria, vaniljasokeri ja jauhot. Vatkaa erillisessä kulhossa kananmunan valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää sokeria pienissä määrissä samalla vatkaten. Seos on valmis, kun se on kiinteää marenkivaahtoa. Sekoita marenkivaahto varovasti muun taikinan sekaan.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja kypsennä vesihauteessa 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. Laske tämän jälkeen lämpö 150 asteeseen ja kypsennä vielä 10 minuuttia. Lopuksi anna kakun kypsyä vielä jälkilämmöllä uunin ovi raollaan 30 minuuttia.

Voit viimeistellä kakun esimerkiksi tomusokerilla ja erilaisilla marjoilla. Makoisia piknik-hetkiä!
