pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Maastopalot: So­dan­ky­läs­sä sam­mu­te­taan ku­lo­tuk­ses­ta ka­ran­nut­ta maas­to­pa­loa– "Nyt tikut pois, ruo­hik­ko­pa­lo­va­roi­tus voi­mas­sa koko La­pis­sa"

Tilaajille

Tee-se-it­se: Ja­pa­ni­lai­nen juus­to­kak­ku

Japanilainen juustokakku on ollut lähivuosina nouseva trendi. Länsimaisesta juustokakusta poiketen tämä juustokakku saadaan kypsäksi höyrytyksen avulla. Kuohkea rakenne ja hento maku ovat täydellinen lisä kesän piknik-reissuille.

Tee-se-itse

Japanilainen juustokakku

Tarvitset: 300 g tuorejuustoa, 50 g voita, 1 dl kermaa, 1 rkl sitruunamehua, 2 tl raastettua sitruunankuorta, 6 kananmunan keltuaista, 2 dl sokeria, 0,5 tl vaniljasokeria, 0,5 dl vehnäjauhoja ja 6 kananmunan valkuaista.

-
Kuva: Eveliina Lahtinen

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita tuorejuusto, voi ja kerma pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää myös sitruunamehu ja -raaste. Lämmitä seosta, mutta varo ettei se kuumene liikaa ja ala kiehua.

-
Kuva: Eveliina Lahtinen

Anna seoksen jäähtyä. Lisää tämän jälkeen joukkoon kananmunan keltuaiset, 1 dl sokeria, vaniljasokeri ja jauhot. Vatkaa erillisessä kulhossa kananmunan valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää sokeria pienissä määrissä samalla vatkaten. Seos on valmis, kun se on kiinteää marenkivaahtoa. Sekoita marenkivaahto varovasti muun taikinan sekaan.

-
Kuva: Eveliina Lahtinen

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja kypsennä vesihauteessa 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. Laske tämän jälkeen lämpö 150 asteeseen ja kypsennä vielä 10 minuuttia. Lopuksi anna kakun kypsyä vielä jälkilämmöllä uunin ovi raollaan 30 minuuttia.

-
Kuva: Eveliina Lahtinen

Voit viimeistellä kakun esimerkiksi tomusokerilla ja erilaisilla marjoilla. Makoisia piknik-hetkiä!

-
Kuva: Eveliina Lahtinen