kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Tee-se-it­se: Dip­pi­ki­ma­ra

-
Kuva: Erica Niemelä

Nyt on hyvä hetki katsoa elokuvia viltin alla yksin, ystävän tai perheen kanssa. Mutta koska jo pelkästään elokuvan valitseminen on vaikeaa, niin Vasa tarjoaa herkullisen vaihtoehdon herkkujen osalta: nimittäin dippikimaran!

Katso ohjevideo:
Tee-se-itse

Dippikimara

Makeahko jogurttidippi

-
Kuva: Erica Niemelä

Tarvitset: 200 g maustamatonta jogurttia, 1 dl majoneesia, 1 tl hunajaa, 1 rkl sitruunamehua, 2 tl grillausmaustetta ja ripaus suolaa.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään. Valmis! Jogurttidipin kanssa sopivat erityisesti dippailtavaksi bataattiranskalaiset, kun ranskalaisten suolaisuus kohtaa dipin makeuden.

Mausteinen kermaviilidippi

-
Kuva: Erica Niemelä

Tarvitset: 200 g kermaviiliä, 2 rkl sitruunamehua, 1 tl suolaa, ½ tl sokeria, 1 tl rouhittua mustapippuria, ripaus chilijauhetta, ½ tl valkopippuria ja 1 tl sinappia.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään. Valmis! Kermaviilidippi sopii hyvin kasvisten ja sipsien kanssa.

Nacho juustodippi

-
Kuva: Erica Niemelä

Tarvitset: 2 rkl voita, 2 rkl jauhoja, 2,5 dl ruokakermaa, ripaus suolaa ja juustokuminaa sekä kolme siivua cheddar sulatejuustoa.

Sulata voi kattilassa keskilämmöllä ja lisää jauhot. Sekoita niistä tahna ja lisää tahnan joukkoon kerma, sekoita seos tasaiseksi. Kiehauta.

-
Kuva: Erica Niemelä

Kun seos on kiehahtanut, mausta se suolalla ja juustokuminalla sekä sekoita hyvin. Ota kattila pois liedeltä. Silppua juusto seokseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut kokonaan. Valmis! Juustodippi on taivaallinen nachojen kanssa!

Erilaisia dippiohjeita on yhtä paljon kuin niiden tekijöitäkin, sillä ei ole yhtä oikeaa tapaa valmistaa niitä. Dippejä on helppoa tuunata oman maun mukaan ja näihinkin voisi lisätä halutessaan vaikka tuoreita yrttejä antamaan lisää makua. Mikä on sinun suosikkisi?