Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tasan 3 000 päivää mi­nis­te­ri­nä ollut An­na-Ma­ja Hen­riks­son on kier­tä­nyt ko­hu­ka­ri­kot ja sitkoa piisaa – "Tuntee hyvin arvonsa ja pitää kaikki langat kä­sis­sään"

Politiikassa päättäjiä tulee ja menee, mutta joistakin muodostuu kestohyödykkeitä. Rkp:n puheenjohtajana vuodesta 2016 jatkanut oikeustieteen kandidaatti Anna-Maja Henriksson on maamme pitkäaikaisin oikeusministeri. Hallituksen rasismikohussa nykyinen opetusministeri taas vain vahvisti asemiaan. Kielikysymykset jäivät syrjään ja puolue neuvotteli siitä, miten koko hallitus kunnioittaa ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta.

Kuluvana kesänä rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson joutui uransa tiukimpaan paikkaan.

Uusi hallitus oli keskellä rasismikohua, ja koko hallituksen jatko oli pienestä, mutta sisukkaasta hallituspuolueesta kiinni.

Puheenjohtajan oli selvitettävä kannattajilleen, miksi hallituksessa pitäisi pysyä, vaikka nyt neuvottelupöydässä olivat ihmisarvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvät kysymykset. Ne ovat kaukana liberaaliksi ja suvaitsevaksi itseään kuvaavan puolueen ydinasioista eli ruotsin kielen asemasta ja ruotsinkielisten palveluiden turvaamisesta.

Lopulta hallitus päätyi antamaan tiedonannon, jossa se kertoi, miten yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä edistetään suomalaisessa yhteiskunnassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.