Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Tar­kas­ta­ja kertoo Po­la­ri­ca-mar­jay­ri­tyk­sen lei­rio­lois­ta: pe­reh­dy­tys oli puut­teel­lis­ta eivätkä thai­maa­lai­set täysin tien­neet, mitä kuluja heiltä pe­ri­tään – ­TE-toi­mis­to salasi sel­vi­tys­ai­neis­ton

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja Niko Huru kertoo puhelimitse Lapin Kansalle, että hän oli aluehallintoviraston puolesta mukana tarkastuskäynneillä Polarica–yrityksen leireissä. Tarkastukset alettiin niin kutsutun marjalain puitteissa kesällä 2021.

Huru sanoo olleensa Kemijärven maastossa sekä läntisessä Lapissa, tarkemmin paikkakuntaa määrittelemättä.

Työsuojelu selvitti marjaleireissä kahta valvontavastuulleen kuuluvaa kokonaisuutta: miten laissa määritellyt kerääjän oikeudet toteutuvat ja miten marjayritys hoitaa poimijoiden neuvonnan, perehdytyksen sekä muut henkilöstöhallinnolliset tehtävät.

– Teimme tarkastukset keräyskauden puolivälissä yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa. Teemme tarkastuskertomukset ja välitämme ne TE-toimistoille.

Huru ei voi kertoa, mikä merkitys Avin osuudessa saaduilla tiedoilla oli varsinaisen ihmiskauppatutkinnan alkamiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.