Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tarjoan ver­tais­tu­kea Kär­näl­le

Kun Kittilän kuntapäättäjiä (myös minua) vastaan nostettiin syyte kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamisesta, loihe Mikko Kärnä lausumahan, että kyse on ”todellisista rikoksista, joista tullaan jakamaan myös tuomioita” (Yle 14.10.2017). Samalla kansanedustaja vaati, että me vetäydymme perustuslaillisesta oikeudestamme hoitaa luottamustoimia. Näin hän lausui ennen kuin yhtään tuomiota oli annettu.

Tiedämme nyt, että oikeuden päätökset ovat olleet käräjillä ja hovissa vapauttavia. Maanantaina korkein oikeus ei myöntänyt Mäkelälle valituslupaa, joten kunnanjohtajan erottaminen oli laillinen toimenpide ja piste.