Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tapper ja Ten­ka­nen vii­tos­si­jal­ta La­ser-luok­kien vä­li­päi­vään: "Oli tärkeää olla oi­keas­sa pai­kas­sa"

Tenkanen paranteli sijoitustaan, Tapper menetti kärkipaikkansa Enoshiman vesillä.

Tokio/Enoshima
Kaarle Tapper romahti tiistaina viimeisessä lähdössä sijalle 29 ja on kokonaispisteissä viidentenä.
Kaarle Tapper romahti tiistaina viimeisessä lähdössä sijalle 29 ja on kokonaispisteissä viidentenä.
Kuva: CJ GUNTHER

Kaarle Tapper ja Tuula Tenkanen pääsevät molemmat viitossijalta välipäivän viettoon Tokion olympialaisten purjehduspaikalla Enoshimassa. Tenkasen suunta oli ylöspäin, sillä tiistain kahden lähdön sijat viisi ja kolme nostivat hänet kymmenenneltä sijalta lähemmäs kärkeä.

Tapper sen sijaan putosi tiistain kolmen lähdön urakassa kärkipaikalta, kun lähdöt toivat sijat 11, 8 ja 29 .

– Viimeinen lähtö oli huono, mutta muuten oli ihan hyvää purjehdusta, Tapper kommentoi lyhytsanaisesti Olympiakomitean jakamalla ääninauhalla.

Tapperilla ja Tenkasella on torstaina ja perjantaina vielä edessä kahden lähdön purjehduspäivät. Miesten Laser standardin ja naisten Laser radialin mitalilähdöt ovat sunnuntaina, ja niihin pääsee kymmenen parasta perjantain tilanteen perusteella.

Pohjoismaiset värit jyräävät

Tenkanen oli tyytyväinen päiväänsä, jossa luokan radat oli tehty kauemmas rannasta kuin aiempina kisapäivinä. Veneiden alla oli Tenkasen mukaan aika terävää aallokkoa, ja purjehtimiseen toivat väriä isot erot tuulen voimakkuudessa ja suunnissa.

– Tuulen voimakkuus vaihteli tosi paljon. Toisessa lähdössä ensimmäisellä vastatuuliosuudella tuuli tosi vähän, mutta toisella vastatuulella tuuli puuskissa varmaan 10 metriä sekunnissa.

– Oli tärkeää olla oikeassa paikassa, ja tänään onnistuin siinä, Tenkanen iloitsi.

Hän on Tapperin tavoin pitänyt startteja avainasemassa, jotta voi kilpailla hyvistä sijoituksista. Tiistaina hän onnistui vaisummillakin starteilla.

– Kummatkaan startit eivät olleet superhyvät, mutta ne olivat hyvästä paikasta. Pääsin hyvin jatkamaan, Tenkanen kertasi.

Luokan kärkeen nousi kaksi nelossijaa purjehtinut Tanskan Anne-Marie Rindom. Tenkanen on vain kolmen pisteen päässä toisena olevasta Ruotsin Josefin Olssonista. Pohjoismailla on kärkiviisikossa neljä naista, sillä Norjan Line Flem Höst on neljäntenä.

– Neljä lähtöä vielä mahdollisimman hyvin, Tenkanen ennakoi loppuviikkoa.

Viides jäljellä oleva lähtö onkin sitten mitalilähtö, jossa jaetaan tuplapisteet. Rion olympialaisissa viidenneksi purjehtineella Tenkasella, kuten Tapperilla, on yhä realistiset mahdollisuudet mitaliin.

Tapper ei kaipaa ihmetekoja

Tapperin luokassa ykköspaikan otti tiistaina kaksi lähtövoittoa purjehtinut Kyproksen Pavlos Kontides. Tapperin ero kärkeen on 20 pistettä, mutta kolmospaikkaan vain viisi nettopistettä. Purjehtijat saavat jättää tuloksista pois huonoimman lähdön sijoituksen.

Laser standard urakoi tiistaina kolme lähtöä, koska sunnuntaina saatiin purjehdittua vain yksi lähtö.

– Keskiviikkona teen palauttavaa treeniä ja lepään. En ole miettinyt vielä torstain tai perjantain lähtöjä. Pitää vaan purjehtia hyvää purjehdusta, eiköhän se riitä aika korkealle, Tapper totesi.