Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 345 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa: sai­raa­la­hoi­don tarve kas­va­nut, Län­si-Poh­jas­sa neljä ja Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä seit­se­män uutta tar­tun­taa, Ivalon ter­veys­kes­kus ruuh­kau­tu­nut

Mainos

Ta­pa­kas­va­tus­kurs­sil­ta eväitä su­ju­vaan arkeen - ”Hie­noin­ta on päästä to­dis­ta­maan, kuinka omis­ta­jan ja koiran yh­teis­työ ke­hit­tyy”

Lauran Koirapalvelut tarjoaa koulutusapua niin kurssimuotoisesti kuin yksityistunnein koko Lapin alueella.

Laura Vaaraniemi on työskennellyt koirien kanssa nuoresta iästä asti. ”Hienointa työssäni ovat ne hetket, kun näen kuinka koira ja omistaja kehittyvät ja hitsautuvat yhteen.”
Laura Vaaraniemi on työskennellyt koirien kanssa nuoresta iästä asti. ”Hienointa työssäni ovat ne hetket, kun näen kuinka koira ja omistaja kehittyvät ja hitsautuvat yhteen.”

Australiankelpie Lillan seuraa omistajaansa kiltisti vierellä kauppakeskuksen käytävällä. Vähän väliä ruskeat nappisilmät katsahtavat ylös omistajaan etsien kehua tai kenties hieman makeampaa palkintoa. Edes pientä haukkua tai murahdusta ei kuulu, kun Lillan ohittaa toisen koirakaverin ulos päästessään.

Lillanin omistaja Laura Vaaraniemi toimii yrittäjänä Pankkiiriliike Alexandrialla tehden sijoitusneuvojan töitä ja pyörittää lisäksi Lauran Koirapalvelut -nimistä yritystä. Yrittäjyyttä on nyt takana vuosi ja Laura kertoo sen olevan täysin oma juttu. Aamut ja päivät kuluvat auttaen asiakkaita sijoitus- ja talousasioissa ja illat sekä viikonloput hän kouluttaa koirapuolella.

– Vuosien varrella koirista ja niiden käytöksestä on kertynyt laajasti kokemusta ja haluankin hyödyntää oman osaamiseni ja kiinnostukseni lajiin yritystoimintana.

Laura kertoo kilpailevansa ja harjoittelevansa myös itse ahkerasti useammassa lajissa. Sieltä kautta saadun osaamisen hän tuo omille oppilailleen.

– Kaikista eniten kysyntää on koirien tapakasvatuspuolella. Monella on ongelmana koirien hihnakäyttäytyminen, toisille koirille haukkuminen ja räyhääminen sekä puutteet yhteistyössä ja kommunikoinnissa. Tässä kannustan ihmisiä kääntymään rohkeasti ammattilaisen puoleen, sillä sujuva arki koiran kanssa vaatii harjoittelua ja ymmärrystä koirien eleiden tulkintaan, Laura kertoo.

– Usein ihmisillä voi olla todella suuri kynnys kysyä apua oman koiran käyttäytymisongelmiin, sillä helposti ajatellaan, että oma koira on toivoton tapaus eikä vanha koira opi uusia temppuja. Näihin käytösongelmiin löytyy kuitenkin apu, Laura toteaa rohkaisevasti.

Jos ongelmat tuntuvat isoilta ja koulutus ei ole vielä tuttua, kouluttaja suositteleekin alkuun varaamaan yksityistunnin, jolloin hän tulee vierailemaan kotiin ja seuraa rauhassa, mikä ongelma on.

– Tapakasvatuskursseilla sanon aina alussa, että alku voi olla haastavaa. Koirat voivat haukkua, vetää hihnassa ja omistajasta voi tuntua, että en tule toista kertaa, koska oman koiran käytös nolostuttaa.

– Mutta jo kaksi tai kolme kertaa myöhemmin tilanne on aivan eri. On hiljaista, koirat odottelevat rauhassa ja omistajatkin tietävät miten toimitaan. Työssäni on hienointa päästä todistamaan, kuinka omistajan ja koiran harmonia ja yhteistyö kehittyy. Parien onnistumisen ilo tuo eniten buustia myös minulle, Laura naurahtaa.

Tapakasvatuskoulutusten lisäksi Vaaraniemi tarjoaa kurssimuotoisesti sekä irtotunteina lajiharjoittelua. ”Parhaimmillaan harrastaminen tuo elämään paljon ystäviä ja helpotusta arkeen koiran ja omistajan suhteen parantuessa”, Laura Vaaraniemi toteaa.
Tapakasvatuskoulutusten lisäksi Vaaraniemi tarjoaa kurssimuotoisesti sekä irtotunteina lajiharjoittelua. ”Parhaimmillaan harrastaminen tuo elämään paljon ystäviä ja helpotusta arkeen koiran ja omistajan suhteen parantuessa”, Laura Vaaraniemi toteaa.

Monenlaisia palveluita

Tapakasvatuskoulutusten lisäksi Vaaraniemi tarjoaa kurssimuotoisesti sekä irtotunteina lajiharjoittelua, kuten rally-tokoa, agilitya ja tokoa. Toiminta-alue on laaja, tarvittaessa Laura ajaa pitkiäkin matkoja. Kuluvana kesänä hän on pitänyt koulutuksia aina Kittilässä ja Rovaniemellä saakka.

Lisäpalveluina tänä kesänä starttasi myös viikonlopun kestävät agilityleirit, jotka järjestetään Lauran kotipaikkakunnalla Kainuunkylässä missä puitteet harrastamiseen ovat hyvät. Verijäljestyskoulutukset, epäviralliset harjoituskisat sekä leikkimieliset näyttelyt kuuluvat myös yrittäjän tarjontaan.

– Haluan tarjota koirapalveluita mahdollisimman monipuolisesti. On hienoa huomata, että harrastustoimintaan on tullut kaikenikäistä porukkaa. Haluan painottaa, että jokainen on tervetullut, koiraharrastus kuuluu kaikille. Ei ole myöskään väliä, minkälaisen koiran kanssa tulee, mukaan voi ottaa vaikka jahtikaverin metsästyskausien välillä, Laura kertoo.

Koirapalveluiden lisäksi Lauran kanssa voi sopia tapaamisen Torniossa toimivaan Pankkiiriliike Alexandriaan, jos sijoitus- tai säästöasiat mietityttävät.

– Monesti sijoitusasiat voivat tuntua vaikeilta. Jos haluaa tulla puhumaan talousasioista selkokielellä, kannattaa tällöin meillä piipahtaa. Monet ovat sanoneet, että käynti on selkeyttänyt heidän ajatuksiaan, ja säästö- sekä sijoitusasiat ovat saaneet ihan uuden merkityksen.

Vaaraniemen mukaan kaksi erilaista tapaa tehdä yritystoimintaa tasapainottavat hyvin toisiaan.

– Voitte olla yhteydessä minuun niin sijoitus- ja säästöasioilla sekä koiran koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Jokainen on lämpimästi tervetullut!

Ole yhteydessä:

Laura Vaaraniemi

Puh. 040 8491188

laura.vaaraniemi@gmail.com

Facebook-sivut >>