Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­pah­tui mitä tahansa

Kolmen vuoden ajanjakso on sisältänyt yhden pandemian, jonka seurauksena arki muuttui nopeasti epävarmuuden ja lyhytjänteisyyden täyttämäksi. Yllättävä lomautusten aalto, äkkinäinen etätyö ja -opiskeluloikka, ikääntyneiden ja perussairaiden eristäytyminen koettelivat jaksamista. Selvittävä on, kun muuta vaihtoehtoa ei ole.

Koronasta ei oltu vielä päästy, kun kohtasi uusi kriisi. Venäjän täysimittainen hyökkäyssota Ukrainaan sai aikaan ikäpolvellenikin ennen kokemattoman tunteen siitä, miten rauha ei olekaan itsestäänselvyys.

Sodan vauhdittama inflaatio ja energiakriisi on laittanut monet miettimään vaikkapa sitä, mikä järki on käydä töissä, kun palkka ei riitä tai riittää vain häthätää välttämättömiksi koettuihin elinkustannuksiin. Käynnissä olevilta palkkaneuvotteluilta odotetaan kohtuullisuutta. Ei liikoja, mutta kohtuullista ostovoiman turvaamiseksi.

Kolmen vuoden ajan olen pinnistellyt selvitäkseni.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.