Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­pah­tui mitä tahansa

Kolmen vuoden ajanjakso on sisältänyt yhden pandemian, jonka seurauksena arki muuttui nopeasti epävarmuuden ja lyhytjänteisyyden täyttämäksi. Yllättävä lomautusten aalto, äkkinäinen etätyö ja -opiskeluloikka, ikääntyneiden ja perussairaiden eristäytyminen koettelivat jaksamista. Selvittävä on, kun muuta vaihtoehtoa ei ole.

Koronasta ei oltu vielä päästy, kun kohtasi uusi kriisi. Venäjän täysimittainen hyökkäyssota Ukrainaan sai aikaan ikäpolvellenikin ennen kokemattoman tunteen siitä, miten rauha ei olekaan itsestäänselvyys.

Sodan vauhdittama inflaatio ja energiakriisi on laittanut monet miettimään vaikkapa sitä, mikä järki on käydä töissä, kun palkka ei riitä tai riittää vain häthätää välttämättömiksi koettuihin elinkustannuksiin. Käynnissä olevilta palkkaneuvotteluilta odotetaan kohtuullisuutta. Ei liikoja, mutta kohtuullista ostovoiman turvaamiseksi.

Kolmen vuoden ajan olen pinnistellyt selvitäkseni.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi