lumivyöry: NRK: yksi kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa – ­hen­ki­löl­li­syys ei vielä sel­vil­lä

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tam­pe­reen elo­ku­va­juh­lien kil­pa­sar­jas­sa useita oh­jaa­ja­ni­miä Lapista

Mukaan valittiin iso joukko lappilaisittain mielenkiintoisia nimiä: Virpi Suutari, Suvi West, Marja Helander, Joonas Neuvonen ja Arttu Nieminen.

Suurehko määrä lappilaisten tai lappilaislähtöisten ohjaajien elokuvia on päätynyt Tampereen elokuvajuhlien kotimaiseen kilpasarjaan. Virpi Suutarilta mukana on kaksi elokuvaa, joista toinen päätyi myös kansainväliseen kilpasarjaan.

Kotimaiseen kilpailuun valittiin seitsemän pitkää dokumenttia (yli 30 minuuttia) ja 26 lyhytelokuvaa (alle 30 minuuttia). Kilpailuun lähetettiin yhteensä 302 elokuvaa.

Valinnat kotimaiseen kilpailuun tekivät elokuvajuhlien hallituksen jäsen Liina Härkönen, festivaalijohtaja Jukka-Pekka Laakso, tapahtumakoordinaattori Kati-Anne Leino ja ohjelmistopäällikkö Riina Mikkonen.

Vuoden 2021 kilpailut houkuttelivat ennätysmäärän hakijoita, ja ympäri maailman festivaalille lähetettiin yli 6 500 elokuvaa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita