Ylennykset: It­se­näi­syys­päi­vän ylen­nyk­set puo­lus­tus­hal­lin­nos­sa ja re­ser­vis­sä – katso tästä Lapin ylen­ne­tyt

Tal­vi­golf­kent­tä avat­tiin Ro­va­nie­mel­lä – kau­pun­gin­joh­ta­ja Ul­la-Kir­sik­ka Vainio teki ho­le-in-onen

Ulla-Kirsikka Vainio löi hole-in-onen elämänsä toisella talvigolfkierroksella.
Ulla-Kirsikka Vainio löi hole-in-onen elämänsä toisella talvigolfkierroksella.
Kuva: Aarni Saviaho

Santa Claus Golf avasi tänä vuonna talvigolfkenttänsä Ounasvaaralla poikkeuksellisen aikaisin. Viikonloppuna talvigolfiin tutustui myös Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio, joka teki sunnuntaina Ounasvaaran talvigolfkauden ensimmäisen hole-in-onen eli holarin.

Vainio ei ollut aikaisemmin pelannut talvigolfia, mutta kävi nyt pelaamassa sekä lauantaina että sunnuntaina. Holari syntyi sunnuntaina, kun Vainion rauta-6 -lyönti väylällä 8 osui nappiin ja pallo upposi kuppiin valkiolla, joka sijaitsee kesäkentän jäätyneessä vesiesteessä.

– Golfissa juuri parasta on se ilo mikä syntyy onnistumisista, omista ja toisten. Omalla kohdalla voidaan rehellisesti puhua sattumasta, mutta hyvin iloisesta sellaisesta, Vainio kommentoi tapahtumaa Santa Claus Golfin Facebook-sivulla.

Santa Claus Golfin toimitusjohtajan Pia Lillbergin mukaan talvigolfkentällä on ollut ensimmäisten päivien aikana todella paljon pelaajia.

– Paljon myös sellaisia pelaajia, jotka eivät aiemmin ole talvigolfia pelanneet, hän sanoo.

Oranssit pallot erottuvat hyvin

Ounasvaaran pohjoisrinteille rakennettu talvigolfkenttä on yhdeksänreikäinen. Talvigolfkentällä käytetään osittain samoja väyliä kuin Ounasvaaran kesägolfkentällä. Talvella kohteena voi kuitenkin olla kesällä vältettävä vesieste, sillä osa talvikentän valkioista on sijoitettu kentän jäätyneisiin lampiin.

Talvigolfissa valkoiset golfpallot vaihdetaan kirkkaan oransseihin ja kärryt pulkkaan. Kovaksi tampatuilla väylillä kirkkaan väriset golfpallot erottuvat hyvin lumesta.

Talvigolfin kisakausi aloitetaan perinteiseen tapaan maaliskuussa.  Kisakalenterista löytyy niin yksilö-, pari- kuin joukkuekilpailuja. Talvigolfkausi jatkuu, kunnes kenttä sulaa pois, todennäköisesti aiempien vuosien tapaan huhtikuun alkupuolelle.