Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Maa­nan­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Suo­mes­sa 345 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa: sai­raa­la­hoi­don tarve kas­va­nut, Län­si-Poh­jas­sa neljä ja Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä seit­se­män uutta tar­tun­taa, Ivalon ter­veys­kes­kus ruuh­kau­tu­nut

Mainos

Talon li­sä­eris­tä­mi­sen pystyy te­ke­mään hel­pos­ti itse - "Voit saada mer­kit­tä­vät ener­gia­sääs­töt"

Milloin viimeksi olet tarkistanut talosi lisäeristeiden kunnon? Eristämisen pystyy helposti tekemään itse ja se voi tuoda samalla myös merkittävät säästöt. Prosessi kannattaa aloittaa ylhäältä; talon yläpohjasta.

”Eristäminen ei ole vaikeaa. Sen voi tehdä helposti itse. Meiltä Lakkapäältä löytyy kattava valikoima eristysmateriaaleja”, huikkaa Jarmo Kaaretkoski ja esittelee Ekovilla-pakkauksia.
”Eristäminen ei ole vaikeaa. Sen voi tehdä helposti itse. Meiltä Lakkapäältä löytyy kattava valikoima eristysmateriaaleja”, huikkaa Jarmo Kaaretkoski ja esittelee Ekovilla-pakkauksia.
Kuva: Lakkapää

Kun omakotitalossa lämpö nousee ylöspäin, on tärkeää, että eristykset ovat kunnossa. Yläpohjan kunnollinen eristäminen voi pienentää lämmityskuluja ja parantaa sisäilman laatua.

– Yläpohjan eristäminen on helppo operaatio, jonka voi tehdä helposti itse, kaverin avustuksella, opastaa Lakkapää Rovaniemen myymäläpäällikkö Jarmo Kaaretkoski.

Yläpohjan eristämiseen käytettävä materiaali on pääsääntöisesti puhallusvilla. Talon iästä ja rakenteista riippuen, voi eristettä olla aina 20 cm paksuudesta jopa puoleen metriin, kuten uusimmissa taloissa.

– Yläpohjan eristyksen tilanne kannattaa tarkistaa. Jos näyttää, että eristystä tarvitsee lisätä, on villan lisääminen helppo operaatio. Entisen villan päälle voi lisätä toistakin villamateriaalia, joten kokonaan vanhaa ei tarvitse poistaa välttämättä, muistuttaa Kaaretkoski ja jatkaa:

– Samalla kannattaa varmistaa ilmanvaihtokanavien eristys- ja tuuletustilan riittävyys. Ilman on kuljettava katon ylärakenteissa, jotta kosteus ei tule kiusaamaan.

Miten eristät yläpohjan?

Puhallusvillan laittoon kannattaa kysyä tosiaan kaveri mukaan. Kun toinen kipuaa ylös välikatolle, voi toinen syöttää koneella villaa ylöspäin kattorakenteisiin puhallusvillakoneen avulla.

– Meiltä Lakkapäältä on mahdollista saada konekin käyttöön. Tuomme myös eristysmateriaalin kotiin asti, jos asiakas näin haluaa. Villathan pakataan säkkeihin, jotka ovat puolen kuution kokoisia. Ne ovat todella helppo kantaa ja kuljettaa itsekin, kertoo Kaaretkoski.

Hintaesimerkkinä Kaaretkoski antaa tapauksen, jossa 120m2 kokoiseen omakotitaloon tehdään lisäeristys yläpohjaan. 20cm lisää puhallusvillaa tarkoittaa reilusti alle 1000 euron remonttia.

– Tämä ei ole kallis operaatio ja maksaa itsensä melko nopeasti takaisin. Asukas pystyy leikkaamaan kuluja lämmön tuotannossa, mutta myös parantamaan asuinmukavuuttaan.

Lakkapäältä löytyy nykyisin uutuutena myös sokkelin eristys- ja pinnoituslevy. ”Tarjonnastamme löytyy uutuutena kotimaisen Amperla Thermon luomukivipintainen eristyslevy.”
Lakkapäältä löytyy nykyisin uutuutena myös sokkelin eristys- ja pinnoituslevy. ”Tarjonnastamme löytyy uutuutena kotimaisen Amperla Thermon luomukivipintainen eristyslevy.”
Kuva: Lakkapää

Uutuutena sokkelieristys

Yläpohjaeristämisen lisäksi Kaaretkoski muistuttaa, että Lakkapäältä löytyy nykyisin uutuutena sokkelin eristys- ja pinnoituslevy. Sokkelin lämmöneristyksen tarkoituksena on pysäyttää kylmän ilman kulkeutuminen talon alapohjaan ja sitä kautta talon sisätiloihin. Vetoisa ja kylmä lattia seinien vieressä on merkki siitä, että sokkelin lisäeristämistä kannattaa harkita.

–  Kotimaisen Amperla Thermon luomukivipintainen eristys ei ole vain erinomainen eristäjä, mutta myös ulkonäöltään tyylikäs, mikä nostattaa talon arvoa. Meiltä löytyy kattava valikoima eri värivaihtoehtoja liikkeistämme ja verkkokaupasta. Kysyntääkin on ollut jo hyvin ja kiinnostus on herännyt, toteaa Kaaretkoski.

Mitä kannattaa selvittää ennen lisäeristeiden ostoa?

– Ihan parilla tiedolla pääsee jo pitkälle ja saa varmasti ostettua hyvät ja luotettavat eristykset. Kun tiedetään talon pinta-ala ja lisäeristyksen tarve, niin pystytään laskemaan villan määrä ja remontin hinta, opastaa Kaaretkoski ja summaa lopuksi:

– Yläpohjan lisäeristys on yks helpoimpia rahaa säästäviä projekteja pitkällä aikavälillä ja myös helppo toteuttaa itse. Tervetuloa Lakkapäälle!

Ota yhteyttä

Jarmo Kaaretkoski:

puh. +358 10 7557 411

jarmo.kaaretkoski@lakkapaa.com

Kauppaan: www.lakkapaa.com

Facebookiin: www.facebook.com/lakkapaasuomi/

-
Kuva: Lakkapää