jääkiekon mm: Jukka Jalonen luottaa Suomen pe­li­ta­van jau­ha­van lopulta voiton – "Kyllä me läh­de­tään siitä, että kun 60 minsaa on tau­lus­sa, me ollaan pa­rem­pia"

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tak­si­kul­je­tuk­sia ei ole yri­tet­ty te­hos­taa

"Kelataksien määrä vähenee Lapissa", Lapin Kansa otsikoi. Uutisessa oli virheellisiä oletuksia. Kela-kuljetuksista vastuun ottava Menevä Oy on kehittyvä perheomisteinen taksiyritys, jolle yhtä tärkeää on se, että asiakkaat saavat tarvitsemansa palvelun kuin se, että kumppaneina toimivilla takseilla ovat asiat hyvin. Muut asiat jäävät näiden taakse.

Taksiala siirtyi pari vuotta sitten aitoon markkinatalouteen. Menevän aloittaessa Lapissa moni asia muuttuu. Taksien odotusjonot LKS:n tai markettien pihalla jäävät historiaan. Korkeakaan kilometrihinta ei korvaisi tuntien jonotusta kuljettajille, eivätkä jonottavat taksit tuota asiakkaille tai yhteiskunnalle mitään. Takseja otetaan mukaan palvelun toteuttamiseen vain tarpeen mukaan unohtamatta maantieteellistä hajautusta.