Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ta­kin­kään­tö­jä kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa

Rovaniemellä on käyty kiivasta keskustelua Kaukon, Nivankylän ja Vikajärven koulujen lakkauttamisesta. Taustalla on aleneva oppilasennuste ja oppilaskohtainen kustannusten kasvu.

Lisäksi Rovaniemen talouden heikkeneminen on pakottanut kaupunginhallituksen leikkaamaan lautakuntien määrärahojen kasvua lähivuosina. Hallitus antanut ohjeet määrärahojen raameista ja käynyt vielä erikseen kokoukset lautakuntien jäsenten kanssa. Talouden rajalliset realiteetit palvelujen järjestämiseen on lautakunnissa ymmärretty.

Kaupunginhallituksen ohjeistukset on käyty läpi myös sivistyslautakunnassa, jonka toimivaltaan koulupalvelujen järjestäminen kuuluu. Lautakunta on toiminut ohjeiden mukaisesti ja teki koulujen lakkautuspäätökset äänin 6-5 vuoden 2021 syksystä alkaen. Säästötavoitteena on 0,5–0,6 miljoonaa euroa/vuosi eli 5–6 miljoonaa vuosikymmenen aikana. Sen sijaan lautakunta ei leikannut perusopetuksesta eikä lukion kursseista. Tavoitteena on pitää kiinni monipuolisesta ja laadukkaasta opetuksen sisällöstä sekä antaa pienten koulujen oppilaille mahdollisuus monipuolisempaan opetukseen ja uusiin laajempiin kaveripiireihin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita