Pääkirjoitus: Mo­ni­puo­li­nen elin­kei­no­ra­ken­ne on paras turva ja tae Lapin kas­vul­le ja ke­hi­tyk­sel­le

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tai­to­luis­te­lu­liit­to ei tehnyt pää­tök­siä HSK:n toi­mis­ta, vaan jätti asian pöy­däl­le

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus on tänään kokouksessaan kuullut taitoluisteluseura HSK:n (Helsingfors Skridskoklubb/Helsingin Luistinklubi) selvityksen siitä, miten seura aikoo varmistaa eettisyyden ja luisteluharrastuksen turvallisuuden omassa toiminnassaan.

Taustalla on tapahtumat liittyen epäasialliseen käytökseen syyllistyneeseen valmentajaan. Tammikuussa Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta antoi HSK:ssa toimineelle valmentajalle Mirjami Penttiselle 12 kuukauden kilpailukiellon. Kilpailukielto oli tapahtumahetken sääntöjen mukaisesti ankarin mahdollinen rangaistuslaji. Päätöksen jälkeen HSK:n silloinen hallitus vapautti valmentajan työntekovelvoitteesta, mutta seitsemän viikon kuluttua HSK:n ylimääräisessä kokouksessaan valitsema uusi hallitus purki tämän vapautuksen.

Liitto on aiemmin ilmoittanut, että seuran on suhtauduttava valmentajansa saamaan rangaistukseen vakavasti, sillä on kyse ennen kaikkea lasten ja nuorten harrastuksen turvallisuudesta. Liitto ei ole ollut tyytyväinen HSK:n uuden hallituksen toimintaan erityisesti tässä asiassa.

Taitoluisteluliiton tiedotteen mukaan liittohallitus ei tehnyt kokouksessa päätöksiä jatkotoimenpiteistä HSK:n osalta, vaan jätti asian pöydälle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.