Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tai­det­ta ko­tei­hin: Sanna Hai­mi­lan herkkä maalaus he­rät­te­lee nyt aja­tuk­sia ja kes­kus­te­lua Malla Ala­ta­lon olo­huo­nees­sa

UR:n uusi juttusarja esittelee rovaniemeläisten tuoreita taidehankintoja uusissa kodeissaan.

Uusi taideteos olohuoneen seinällä herättää ajatuksia ja keskusteluakin. Malla Alatalon sylissä kolmevuotias Oiva Airaksinen.
Uusi taideteos olohuoneen seinällä herättää ajatuksia ja keskusteluakin. Malla Alatalon sylissä kolmevuotias Oiva Airaksinen.
Kuva: Anssi Jokiranta
1. Miksi valitsit juuri tämän teoksen?

”Tapaan aina Galleria Napassa käydessäni katsastaa lainaamon teokset miettien, josko niistä joku haluaisi lähteä mukaani. Halusin kotiimme teoksen, jolla on hieman kokoa, jonka sävymaailma sopii meille ja jonka sisältö puhuttelee. Koen, että teoksessa kuvatun henkilön tunnetilasta ei ihan äkkiseltään pääse jyvälle, mikä houkuttelee viipyilemään teoksen äärellä ja pohtimaan, mistä on kyse. Itse aistin henkilössä herkkyyttä ja samalla rohkeutta antaa herkkyyden näkyä.”

"Koen, että teoksessa kuvatun henkilön tunnetilasta ei ihan äkkiseltään pääse jyvälle, mikä houkuttelee viipyilemään teoksen äärellä ja pohtimaan, mistä on kyse."
Malla Alatalo
2. Miten teos on kotiutunut?

”Teos on keskeisellä paikalla ja se ilahduttaa minua joka päivä. Katselen sitä jopa ulkoa ikkunasta tullessani kotiin. Mielestäni tilassa on teoksen myötä valmiimpi ja harkitumpi tuntu, teos myös herättää keskustelua perheen ja vierailijoiden kesken.”

3. Millainen on suhteesi taiteeseen?

”Koulutukseni ja työhistoriani ovat taide- ja kulttuurialalta ja jo lapsuudenkodissani kaikenlainen taide oli monella tapaa läsnä. Harrastan mahdollisuuksien mukaan muun muassa konserteissa käyntiä ja museovierailuja. Kotonamme on pari muutakin taideteosta, mutta haluaisin kyllä hankkia lisää taidetta.”

Taidetta koteihin

Kuka?

Malla Alatalo, 34, projektisuunnittelija.

Asuu rintamamiestalossa Kolmannessa kaupunginosassa puolison ja 6- ja 3-vuotiaiden poikien kanssa.

Teos

Sanna Haimila: Soft Spot (2009) öljy ja tempera kankaalle, koko 65 x 75 cm.

”Tunnetilasta ei ihan äkkiseltään pääse jyvälle,mikä houkuttelee viipyilemään teoksen äärellä.”
Juttusarja esittelee Lapin taiteilijaseuran galleria Napasta ostetun tai taidelainaamosta vuokratun teoksen uudessa kodissaan.