Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Pääkirjoitus: Ää­nes­tä­jien oi­keus­tur­va vaa­ras­sa – saa­me­lais­kä­rä­jä­la­ki tulisi pi­kai­ses­ti uu­dis­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Taas ta­ka­is­ku Lapin en­sim­mäi­sel­le kre­ma­to­riol­le – mark­ki­na­oi­keus kumosi tuh­kaus­uu­nin han­kin­nan jälleen

Markkinaoikeus määräsi Rovaniemen seurakunnalle 30 000 euron uhkasakon.

Vaikeudet Rovaniemen krematorion suunnittelussa vain jatkuvat, kun markkinaoikeus kumosi tuhkausuunin hankinnan jälleen. Viimeksi näin kävi kaksi vuotta sitten.

Rovaniemen seurakunnan hauta- ja kiinteistötoimen johtokunta päätti tammikuussa 2020 hankkia laitteiston Höganäs Borgestad Oy:ltä.

Kilpailun hävinnyt GEM Matthews International s.r.l valitti päätöksestä markkinaoikeuteen. Valitusperusteena oli se, että voittajan referenssit eivät olleet sen omia, vaan luottokelvottoman Crematec AB:n. Voittanut tarjoaja toimi välikätenä, koska Crematec Ab ei ollut täyttänyt hankintaohjelman mukaisen Rating Alfa -luottoluokituksen mukaisesti vähimmäistasoa A.

Markkinaoikeus katsoi, että seurakunnan olisi tullut selvittää myös Crematec Ab:n osalta luottoluokitusta koskevan vaatimuksen täyttyminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.