Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Urheilu: Suo­ma­lai­seen ju­do­val­men­nuk­seen le­veäm­mät hartiat – ro­va­nie­me­läi­nen Tuomo Seik­ku­la on yksi liiton nuorten val­men­ta­jis­ta

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Täällä tehdään SSAB:n tu­le­vai­suut­ta – Hybrit pumppaa vihreää rautaa tonnin tun­nis­sa Luu­la­jas­sa

Luulajassa fossiilivapaata terästä valmistava pilottilaitos on herättänyt suurta mielenkiintoa. – Suhtautuminen on ollut lähes haltioitunutta. Olemme saaneet paljon tukea Raahen kaupungilta, kiittää SSAB, joka on yksi laitoksen yhteistyökumppaneista ja työnantajista.

Kiinnostus HYBRIT-pilottilaitosta kohtaan on kova. Viestintävastaava Åsa Bäcklin esittelee laitosta ja sen toimintaa työkseen.
Kiinnostus HYBRIT-pilottilaitosta kohtaan on kova. Viestintävastaava Åsa Bäcklin esittelee laitosta ja sen toimintaa työkseen.
Kuva: Vesa Joensuu

Kiinnostus fossiilivapaan teräksen valmistamiseen on kasvanut valtavasti. Tämä näkyy luulajalaisella Hybrit-pilottilaitoksella: sen yhteistyökumppaneita ovat sellaiset isot nimet kuin SSAB, LKAB ja Vattenfall, ja sen hiilivapaan raudan valmistukseen haluaa tulla joka päivä tutustumaan jokin uusi taho tai asiantuntija.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.