tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tä!-kult­tuu­rik­lu­bi jal­kau­tuu Kor­ka­lo­vaa­raan: Työmaa tarjoaa tai­teel­li­sen tut­ki­mus­mat­kan kas­va­van kau­pun­gin­osan met­sik­köön

Tä!-kulttuuriklubi jalkautuu kasvavan kaupunginosan metsikköön.


Korkalovaaran metsikössä tapahtuva Työmaa on osa Vaarat-kaupunkitaidekokonaisuutta.
Korkalovaaran metsikössä tapahtuva Työmaa on osa Vaarat-kaupunkitaidekokonaisuutta.

Kun tulevaisuuden arkeologit tutkivat kotiasi, mitä he löytävät? Mistä jäljistä he keksivät, millä perusteella asetuit paikallesi, miten löysit tiesi sinne? Missä leikit, mitä jätit jälkeesi –  tarkoituksella tai tahattomasti? Entäpä miten talosi rakennettiin, mitä sen tieltä raivattiin? Jääkö tuo puu vai tämä, katsoimmeko länteen ilta-aurinkoon?

Taiteilijat Riikka Vuorenmaa ja Maarit Utriainen kutsuvat rovaniemeläiset Työmaalle elokuun kolmannella viikolla. Tässä käänteisarkeologisessa kuvaelmassa aivan tavallinen rovaniemeläinen maakaistale ei olekaan kauaa tavallinen, vaan teoksen edetessä se alkaa paljastaa tulevien asukkaidensa aikanaan tekemiä valintoja.

Työmaata voi mennä seuraamaan ja ihmettelemään ensi viikon tiistaista lauantaihin. Paikka on Korkalovaarassa, Marjapihlajan ja Heposuon ulkoilureitin välisessä metsikössä. Teokseen voi tutustua itsenäisesti tai osallistua esitykselliseen osuuteen, joka järjestetään neljänä iltana keskiviikosta alkaen.

Työmaa on osa Riikka Vuorenmaan kolmivuotista Vaarat-kaupunkitaidekokonaisuutta. Se levittyy vuosina 2020–2022 Rovaniemen Korkalovaaraan, Vennivaaraan ja Mäntyvaaraan. Vuorenmaan työparina Työmaalla on sirkustaiteilija Maarit Utriainen, joka on ammatiltaan myös puutarhuri. Riikka Vuorenmaa on rovaniemeläinen monipuolinen taiteen tekijä ja Piste-kollektiivin jäsen.

Korkalovaaran Työmaa-teos on osa Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimiston Tä! -kulttuuriklubien sarjaa, joka tarjoilee erilaisia elämyksiä esittävän taiteen kentältä. Teos on inspiroitunut läheisistä rakennustyömaista ja siitä, miten rakentaja neuvottelee luonnon kanssa työmaallaan.

Järjestäjät muistuttavat, että kyseessä on ulkotilaisuus, johon kannatta pukeutua sään mukaisesti. Paikalla ei ole wc-mahdollisuutta. Esityksissä huomioidaan koronarajoitukset: saavu paikalle vain täysin terveenä ja noudata paikalla olevan oppaan ohjeita. Pysäköidä voi Heposuontien ja Kiveliöntien liikenneympyrän viereiselle ulkoilupolun parkkialueelle, josta lähtee opastus tapahtumapaikalle tasalta.

Työmaa 18.–22.8. Korkalovaarassa Marjapihlajan ja Heposuon välisessä metsikössä. Esitykset ke 19.8. ja to 20.8. klo 18 sekä pe 21.8. ja la 22.8. klo 19. Kesto noin 45 min. Vapaa pääsy.

Lisätietoa: www.pistery.org/vaarat.