Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Syr­jin­tää pre­si­den­tin­vaa­leis­sa

Olen kuullut jo muutamalta, etteivät he voisi suvaita homoa presidenttinä. Minulla ei ole minkäänlaista sympatiaa tällaista ongelmaa kohtaan.

Ei ole Suomen lainsäädännölläkään. Kaikenlainen syrjintä, mukaan lukien seksuaalisten vähemmistöjen, on rikos. Tässä asiassa ei tietenkään voida nostaa syytettä ketään vastaan – vaalihan on salainen – mutta itse tiedätte, mikä oli äänestyksenne perusta.

Rikostanne ei pehmennä se puolustus, että presidentin samansukupuolinen puoliso voi herättää ihmetystä joissakin maissa, jotka eivät ole yhtä vapaamielisiä kuin Suomi. Sehän olette te itse, joka on tekemässä rasistista erottelua, eivät kuvittelemanne maat. Suomen presidentti valitaan Suomea varten.

Suomalaisilla ei näytä olevan paljoakaan tietoa perimästä. On totta, ettei vielä ole löydetty geeniä, joka määrittää sukupuolisen suuntautumisen, eikä sellaista ehkä ole. Se voi olla jokin kromosomi, joka liittyy johonkin geeniin.

Kyseessä on vaali, jossa äänestetään syrjivin perustein.

Genetiikalla on tärkeämpiäkin asioita ratkaistavana, kuten esimerkiksi Alzheimerin taudin ja muiden neurologisten sairauksien, kuten MS:n ja ALS:n periytyvyys. On silti selvää, ettei homous ole henkilön oma valinta, kuten ei heterouskaan. Molempia on esiintynyt koko ihmiskunnan tunnetun historian ajan.

Antiikin Kreikassa homot ja lesbot taisivat olla arvostetuin suuntaus. Ei silloin tosin sorrettu heteroja, tiettävästi. Olkaa kiitollisia, että olette perineet tavallisimman vaihtoehdon ja päässeet helpolla sen sijaan, että vaikeutatte muiden elämää.

Ihmettelen myös sitä, ettei kukaan maan johdosta, esimerkiksi presidentti Niinistö, ole kommentoinut asiaa mitenkään. Teeskennellään vain, että päätös siitä, ketä äänestää on itse kunkin oma asia, vaikkei se tällä kertaa ole.

Päinvastoin kuin Stubb juuri hehkutti, nämä vaalit eivät ole reilut. Kyseessä on vaali, jossa äänestetään syrjivin perustein. Se pitäisi tuoda julkisesti esille.

Katja Hirvasaho