kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Lapin vä­ki­lu­ku laskee yhä, mutta net­to­muut­to kääntyi po­si­tii­vi­sek­si maa­han­muu­ton an­sios­ta – ve­to­voi­ma on edel­leen maa­kun­tam­me vahvin valtti

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Suvi Mink­ki­nen joutui pois am­pu­ma­hiih­don cup-kau­den fi­naa­lis­ta po­si­tii­vi­sen ko­ro­na­vi­rus­tes­tin takia

Oslo
Suvi Minkkisen maailmancupin finaali Oslossa tyssäsi koronatartuntaan.
Suvi Minkkisen maailmancupin finaali Oslossa tyssäsi koronatartuntaan.
Kuva: NordicFocus

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen Suvi Minkkinen joutuu jäämään pois tänä viikonloppuna Oslon Holmenkollenilla kilpailtavasta maailmancupin finaalista, kertoi ampumahiihtoliitto tiedotteessaan torstaina. Minkkinen antoi rutiinitestissä positiivisen koronaviruslöydöksen. Minkkinen on lieväoireinen ja voi hyvin, liitto kertoi.

Minkkisen loppukausi maailmancupissa sujui hyvin. Tammikuussa Ruhpoldingissa hän otti uransa toistaiseksi parhaan maailmancupin sijan oltuaan takaa-ajossa 18:s, ja Pekingin olympialaisten jälkeen hän oli Kontiolahden ja Otepään maailmancupeissa kaikissa neljässä kisassa 25 parhaan joukossa. Maailmancupin kokonaistilanteessa Minkkinen on ennen Holmenkollenin kisoja sijalla 41.

Naisten maailmancupin kausi päättyy Holmenkollenilla pikakisaan perjantaina, takaa-ajoon lauantaina ja yhteislähtöön sunnuntaina. Torstaille suunniteltu pikakisa jouduttiin siirtämään perjantaille huonojen sääolosuhteiden takia.

Suomen naisjoukkueen Holmenkollenilla muodostavat Mari Eder, Nastassia Kinnunen ja Erika Jänkä.