Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Suvi Mink­ki­nen joutui pois am­pu­ma­hiih­don cup-kau­den fi­naa­lis­ta po­si­tii­vi­sen ko­ro­na­vi­rus­tes­tin takia

Oslo
Suvi Minkkisen maailmancupin finaali Oslossa tyssäsi koronatartuntaan.
Suvi Minkkisen maailmancupin finaali Oslossa tyssäsi koronatartuntaan.
Kuva: NordicFocus

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen Suvi Minkkinen joutuu jäämään pois tänä viikonloppuna Oslon Holmenkollenilla kilpailtavasta maailmancupin finaalista, kertoi ampumahiihtoliitto tiedotteessaan torstaina. Minkkinen antoi rutiinitestissä positiivisen koronaviruslöydöksen. Minkkinen on lieväoireinen ja voi hyvin, liitto kertoi.

Minkkisen loppukausi maailmancupissa sujui hyvin. Tammikuussa Ruhpoldingissa hän otti uransa toistaiseksi parhaan maailmancupin sijan oltuaan takaa-ajossa 18:s, ja Pekingin olympialaisten jälkeen hän oli Kontiolahden ja Otepään maailmancupeissa kaikissa neljässä kisassa 25 parhaan joukossa. Maailmancupin kokonaistilanteessa Minkkinen on ennen Holmenkollenin kisoja sijalla 41.

Naisten maailmancupin kausi päättyy Holmenkollenilla pikakisaan perjantaina, takaa-ajoon lauantaina ja yhteislähtöön sunnuntaina. Torstaille suunniteltu pikakisa jouduttiin siirtämään perjantaille huonojen sääolosuhteiden takia.

Suomen naisjoukkueen Holmenkollenilla muodostavat Mari Eder, Nastassia Kinnunen ja Erika Jänkä.