Tähtijuttu: Kan­sal­lis­puis­to kas­vat­ti Sal­la­tun­tu­rin ve­to­voi­maa

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Mainos Black Friday -tarjouksena Lapin Kansa Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Suo­sit­tu suun­nis­tus­puis­to tulee taas – OH jär­jes­tää ai­kui­sil­le suun­nis­tus­kou­lun puiston ra­doil­la

-
Kuva: VESA JOENSUU

Suuren suosion saavuttanut suunnistuspuisto avautuu jälleen tänä syksynä Ounasvaaran Hiihtoseuran ja Rovaniemen kaupungin yhteistyönä. Puiston radat ovat auki Ounasvaaralla 19.9.-1.10. ja Syväsenvaarasssa 3.-16.10.

Puiston kartat ovat tulostettuina ja karttamuoveihin pussitettuina lähtöpaikalla postilaatikoissa. Kartat palautetaan takaisin laatikkoon käytön jälkeen. Puistossa kaupunkilaiset voivat vapaasti ja matalalla kynnyksellä nauttia rastien löytämisen riemusta eri mittaisilla ja eri haastavuustason reiteillä.

Suunnistus on lisännyt kiinnostavuutta viime vuonna, mutta etenkin aikuisten osalta kynnys lajikokeiluun on edelleen korkea. Tänä vuonna OH järjestääkin puiston yhteydessä suunnistuspuiston suunnistuskoulun aikuisille.

– Koulun tarkoituksena on mahdollistaa matalalla kynnyksellä suunnistuksen kokeilu ja suunnistustaidon oppiminen sekä edistää puiston tunnettuutta ja käyttöä.

– Koulu on tarkoitettu nuorille ja aikuisille, mukaan voi tulla täysin ilman aiempaa suunnistuskokemusta. Lähdemme ihan perusteista liikkeelle, suunnistuskoulun vetäjä Tuuli Suutari kertoo.

Suunnistuspuiston suunnistuskoulu aikuisille järjestetään Ounasvaaralla keskiviikkoina 21.9. ja 28.9. klo 17-19.00. Lisätiedot puistosta ja suunnistuskoulusta OH:n sivuilta https://oh.fi/suunnistus/