Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suosi suo­ma­lais­ta myös suk­sis­sa

Olen penkkiurheilijana nauttinut Sami Jauhojärven ja Kaisa Mäkäräisen menestyksistä kilparadoilla. Nykyisin näen keltaista, kun he ilmestyvät Yle:n kanaville esittelemään Fischerin suksia ja vetimiä. Kanava kustannetaan verovaroista, eikä se ole mainoskanava.

Keltainen muuttui punaiseksi, kun Pohjois-Karjalan nainen ilmestyi opastamaan hiihtotekniikkaa suuren kansainvälisen firman suksilla Ylen kanavalle. Kiteellä tehdään pitopohja-Karhuja ja Yogoja, joilla olen vuosia hiihdellyt. Varma pito ja sopiva luisto, eikä tarvitse voidella. Kerran pari talvessa sutaisen pohjaan luistojäänestoainetta pakkaslumen sulatessa auringon paisteessa vetiseksi.

Mieluisimmat sukset ovat Erä Karhut, tukevilla kärkisiteillä varustettuna ja lämpimät Alpiina monot jalassa. Silloin vierähtää heleposti muutama tunti syvissä metsissä.

Myös Harri Kirvesniemen suorituksista kilpahiihtäjänä olen nauttinut.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.