pääkirjoitus: Sodan pelko on turha, Venäjä ei ole hyök­kää­mäs­sä Suomeen

kolumni: Pes­si­mis­ti tietää, että kesä meni jo – on jo aika stres­sa­ta tulevaa talvea

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

Suomi voitti avau­se­rän, mutta sitten Tuomas Sam­mel­vuon val­men­ta­ma Venäjä pisti ko­ti­jouk­kueen ai­soi­hin

Tampere
Urpo Sivula tuulettaa onnistumista, venäläispelaajat eivät sulata erotuomarin tulkintaa.
Urpo Sivula tuulettaa onnistumista, venäläispelaajat eivät sulata erotuomarin tulkintaa.
Kuva: CEV

Miesten lentopallomaajoukkue laittoi olympiahopeajoukkue Venäjän lujille EM-kotikisoissa, mutta taipui Tampereella tappioon erin 1–3. Suomelle tappio oli ensimmäinen C-lohkossa. Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä otti kisojen toisen voittonsa, sillä eilen se kukisti Hollannin 3–2.

Suomi voitti avauserän kotiyleisön riemuksi 25–22, mutta hävisi toisen erän nopeasti 15–25. Kolmannessa erässä Suomi taisteli jälleen tasapäisesti voitosta, mutta erä päättyi videotarkastuksen jälkeen venäläisille 25–23. Neljännessä erässä Venäjä oli parempi 25–17.

Suomen aloituskokoonpano uudistui voitokkaisiin Pohjois-Makedonia- ja Espanja-otteluihin verrattuna, sillä yleispelaaja Sakari Mäkinen puuttui kokoonpanosta. Myös keskipelaaja Miki Jauhiainen oli sivussa.

Päävalmentaja Joel Banks teki otteluun taktisen vaihdon, sillä Eemi Tervaportin sijasta Suomen peliä pyöritti 43-vuotias passari Mikko Esko. Kesällä maajoukkueen leirivahvuuteen palannut Esko sai keskiviikkona EM-avausottelussa täyteen 300 maaottelun rajan.

Eskon lisäksi avauskokoonpanoon kuuluivat hakkuri Urpo Sivula, keskipelaajat Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä, yleispelaajat Antti Ronkainen ja Niko Suihkonen sekä libero Lauri Kerminen.

– Hienoa, että pääsi pelaamaan kotiyleisön edessä. Aloitimme pelin tosi hyvin, mutta ehkä sitten puuttui rohkeutta, Suihkonen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Myös 212-senttinen hakkuri Aaro Nikula sai peliaikaa korvattuaan Sivulan.

– Alussa oli hermostunutta. Kun pääsee hyökkäämään noin korkeaa torjuntaa vastaan, siinä kehittyy, Nikula sanoi Ylen haastattelussa.

Suomi pelaa EM-kisoissa seuraavaksi tiistaina Hollantia vastaan. Isäntien alkulohko päättyy keskiviikkona Turkki-otteluun. Lohkon neljä parasta jatkaa pudotuspelivaiheeseen, ja Suomella on hyvät saumat jatkopaikkaan.