Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Kunnanjohtajat: Päivi Kontio joh­ta­maan Uts­jo­kea

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Suomi saa edetä Natoon ennen Ruotsia – Naton pää­sih­tee­ri Jens Stol­ten­berg: "Pää­ky­sy­mys ei ole se, ra­ti­fioi­daan­ko Suomi ja Ruotsi yh­des­sä"

Naton pääsihteerin linjaus ei tullut yllätyksenä puolustusministeri Mikko Savolalle. Brysselin käytävillä Suomen ja Ruotsin Natoon liittymisen eritahtisuus ajankohtaistui välittömästi. Unkari alkaa käsitellä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä helmikuun lopussa.

Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin vahvistus siitä, että Suomen ja Ruotsin ei tarvitse välttämättä liittyä samalla oven avauksella Natoon, sähköisti heti alkuunsa Naton puolustusministerikokouksen Brysselissä. Uutinen levisi välittömästi Suomen kumppanihakijamaahan Ruotsiin ja Nato-maiden mediaan.

Naton norjalainen pääsihteeri vahvisti Lännen Median kysyessä, että Suomen ja Ruotsin liittyminen yhdessä Natoon ei ole sotilasliitolle keskeisintä, vaan se, että molemmat saadaan liittokuntaan mahdollisimman nopeasti.

Pääsihteeri Stoltenberg, jos Turkki haluaa ratifioida Suomen ennen Ruotsia, olisiko se hyväksyttävää Natolle ja mitkä olisivat seuraukset?

– Pääkysymys ei ole se, ratifioidaanko Suomi ja Ruotsi yhdessä, vaan pääkysymys on se, että ne molemmat ratifioidaan täysjäseniksi niin pian kuin mahdollista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.