Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Suomi putosi Hy­vä­ri­sen osuu­del­la mi­ta­li­vauh­dis­ta miesten hiih­to­vies­tis­sä

Niskasen hirmuhiihto käänsi suomalaisten asetelmat toisella osuudella. Hyvärinen taipui vapaalla hiihtotavalla.

Zhangjiakou
Perttu Hyvärinen notkahti 3. osuudella.
Perttu Hyvärinen notkahti 3. osuudella.
Kuva: Kimimasa Mayama

Suomen mitalimahdollisuudet kaikkosivat maastohiihdon miesten 4x10 kilometrin viestin kolmannella osuudella, kun Perttu Hyvärinen ei saanut hiihtoaan toimimaan vapaalla hiihtotavalla. Hyvärinen toi Suomen vaihtoon kuudentena yli kahden minuutin päässä mitalitaistelusta.

Aiemmin olympialaisissa Hyvärinen hiihti kaksi pistesijaa Zhangjiakoussa, mutta tänään hiihto ei kulkenut. Suomen ankkurina hiihtää Joni Mäki, ja mitalitaisteluun ehtiminen vaatisi muiden joukkueiden ankkurien epäonnistumista. Ero on niin suuri.

Viestin kärjessä jatkaa Venäjän olympiakomitean joukkue (ROC) Denis Spitsovin vetämänä. Joukkueen ankkurina hiihtää Sergei Ustjugov, joka pääsi ladulla 45 sekuntia ennen muita. Toisena vaihtoon tuli Norja, kolmantena Ruotsi ja neljäntenä Ranska. Kolmikko on viiden sekunnin sisällä ratkomassa mitaleita.

Ruotsin ankkuri on Johan Häggström, Norjalla päätösosuutta hiihtää Johannes Hösflot Kläbo ja Ranskalla Maurice Manificat.

Viestin toisella osuudella Iivo Niskasen hirmuhiihto nosti Suomen mitalitaisteluun, kun Niskasen hiihdolla Suomi nousi 11. sijalta neljänneksi. Niskanen oli toisella osuudella nopein hiihtäjä. Asetelma muuttui perinteisen hiihtotavan vaihduttua vapaaksi.

Hakola murehti karua reissua

Suomen alku miesten viestissä oli vaikea, sillä Ristomatti Hakola putosi kärkivauhdista nopeasti. Hakolalla on ollut vaikea kausi, ja se jatkui viestissä.

– Elämäni karmein kokemus. Viestikilpailu, kaverit odottavat, ja itse vetää päin persettä. Karu reissu, Hakola tiivisti Ylen tv-haastattelussa.

Hakola arvioi, ettei hän saanut suksistaankaan kovin paljon apua. Zhangjiakoussa kirkkaat päivät vaihtuivat lumisateeksi, mikä muutti suksivalintoja aiemmista kisapäivistä.

– Ei ollut ryhmän paras, Hakola tuumasi suksistaan.