Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomi ja Ruotsi Turkin luk­ka­rin opissa

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) arvostelee Turkin ymmärtäjiä sen ja Suomen sekä Ruotsin välisessä Nato-kiistassa todeten: ”Eduskunta on selvällä äänten enemmistöllä päättänyt hakea Suomen Nato-jäsenyyttä. Sitä nyt edistetään, mutta ei länsimaisista perusarvoista saisi sen vuoksi luopua.” (Kansan uutiset 14.6.).

Vaikka Arhinmäki näyttäisi olevan oikeassa, tosiasiassa hän, kuten nykyinen vasemmistoliiton johtokaan ei sitä ole.

Natoon liittymiselle perusteena ovat ainoastaan sen sotilaallisten päämäärien ja niihin perustuvien arvojen hyväksyminen. Liittyessään 1952 Natoon Turkki hyväksyi nämä, eikä Suomella ja Ruotsilla ole mahdollisuutta Naton kautta vaikuttaa Turkin sisäpolitiikkaan,niin kuin Suomi ja Ruotsi kuvittelevat.

Tämä tosiasia jäi unohduksiin vasemmistoliiton nykyjohdolta siinä vaiheessa, kun se hyväksyi Suomen hakemuksen Natoon liittymiseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.