Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suomi elää yhä met­säs­tä

EU:n ilmastopakettiesityksessä on paljon korjattavaa ennen kuin se voidaan hyväksyä. Ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) painotti metsien monimuotoisuutta Ylen a-studiossa (14.7.).

Suomen metsänhoito perustuu metsäntutkimuslaitoksen asiantuntemukseen. Metsänhoidolliset toimenpiteet ovat olleet oikeita ja tutkittuun tietoon perustuvia. Puuntuotannollisesti suurin kestävä hakkuumahdollisuus on 84,3 miljoonaa kuutiometriä runkopuuta vuodessa ja se tulee edelleen nousemaan.

Metsäteollisuuden taloudellinen merkitys Suomessa on suuri. Metsäsektorin liikevaihto oli 2018 yhteensä noin 46 miljardia euroa. Metsäteollisuus työllisti suoraan noin 41 700 henkeä. Koko metsäteollisuuden toimintaketju työllisti Suomessa 2018 yhteensä lähes 100 000 henkeä. Metsäteollisuuden osuus Suomen tavaranviennistä oli 20,7 prosenttia ja viennin arvo 13,2 miljardia euroa. Suomi elää edelleen suurelta osin metsästä.

Osa EU:n komission esityksestä vaatii metsäteollisuudelta niin suuria investointeja, että se saattaa aiheuttaa lähitulevaisuudessa jopa työttömyyttä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.