ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Suo­mel­la kahden mitalin päivä EM-kei­lai­lus­sa – Tomas Käyhkö ylsi ho­peal­le, Kimmo Leh­to­sen komea maa­jouk­kue­ura päättyi

Helsinki

Tomas Käyhkö keilasi torstaina hopeaa Helsingin EM-kotikisojen all events -kilpailussa. Miesten joukkuekilpailussa Suomi oli kolmas.

Käyhkön 24 sarjan tulos oli 5 536 ja keskiarvo 230,7. Kultaa voitti Ruotsin Jesper Svensson tuloksella 5 567. Pronssi matkasi Tanskan Thomas Larsenille. Suomen Joonas Jähi taisteli viimeiseen sarjaan asti mitalista, mutta jäi lopulta viidenneksi.

– Kyllä se hienolta tuntuu, vaikka kultaa lähdinkin tavoittelemaan. Kovan työn takana on ollut tämä mitali, kun on ollut pitkät ja henkisesti raskaat EM-kilpailut. Hieno saavutus tämä on, ja onneksi se tuli, Käyhkö sanoi Keilailuliiton kotisivuilla.

Joukkuekilpailussa pronssi oli lopulta Suomelle pieni pettymys, sillä Suomi johti kisaa avauspäivän jälkeen ja oli alkukilpailun päätyttyä toinen. Välierissä Italia oli Suomea parempi pistein 971–949.

Walter Alessandro Santun ja ankkuri Nicola Pongolinin onnistumiset kymppiruuduissa käänsivät voiton Italialle.

Toisesta välierästä finaaliin eteni Hollanti, joka kukisti Ruotsin. Hollannin finaalipaikka on yllätys, sillä Ruotsi oli alkukilpailun ykkönen. Joukkuekilpailun finaali on perjantaina. Pronssipelejä ei EM-kisoissa ole, joten Suomi ja Ruotsi saavat himmeimmät mitalit.

Alkukilpailussa Suomen joukkueessa keilasivat Käyhkö, Jähi, Osku Palermaa, Niko Oksanen ja Juho Rissanen. Välierässä Kimmo Lehtonen korvasi Rissasen.

Jähi ja Käyhkö jahtaavat perjantaina mitalia

Mastersissa Jähi ja Käyhkö etenivät perjantain peleihin. Suomalaiskaksikko on kahdeksan parhaan joukossa ja tavoittelee perjantain päätöspäivänä mitalia. Jähi pelaa kolmannella kierroksella Ruotsin James Blomgrenia vastaan ja Käyhkö Saksan Tobias Bördingiä.

Kimmo Lehtosen pitkä ja menestyksekäs maajoukkueura päättyi torstaina. Joukkuepronssin lisäksi Lehtonen saavutti Helsingin EM-kisoissa parikilpailun hopeaa yhdessä Rissasen kanssa. Suomi on kerännyt EM-kotikisassaan toistaiseksi kuusi mitalia.