Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Suo­ma­lai­sia naisia Sanna Ma­ri­nis­ta Minttu Räik­kö­seen on viime aikoina päässyt lis­toil­le maail­mal­la – He­le­ne-elo­ku­va on yksi uusi etappi

Naisten nousu näkyy myös suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa. Helene Scherfbeckin näyttelyä seuraa hänestä tehty elokuva, jonka ensi-ilta on parin viikon päästä. Katso, keitä muita vanhoilta ja uusilta listoilta löytyy.

Ehkä sukupuolella on sittenkin väliä – miten monta niitä sitten onkaan. Helene-elokuva tekee omalla tavallaan sitä matkaa, jossa naiset nousevat miesten varjoista valoon ja ehkä valtaankin.

”Intensiivisimpiä omakuvia ikinä”, kirjoitti The Telegraphin Mark Hudson Lontoossa viime syksynä pidetystä näyttelystä.

”Outoa ja hiljaista kauneutta”, runoili The Guardianin Laura Cumming. Toinen saman lehden toimittaja piti teoksia hyvässä mielessä hermostuttavina.

Mutta sitten tuli se kolmas. Jonathan Jones kuvaili niin ikään The Guardianissa Helene Schjerfbeckin näyttelyä Royal Academy of Arts -museossa sanoin: ”Hyytävä nordic noirin puhuri.”

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.