Talousrikosepäilyt: Pel­lo­lai­sen ho­tel­li­yri­tyk­sen kon­kurs­si oi­keu­des­sa – ­syyt­tä­jä vaatii yrit­tä­jäneli­kol­le van­keut­ta ja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ja va­ka­vis­ta ta­lous­ri­kok­sis­ta

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suo­ma­lai­nen maan­vil­je­li­jä on uhan­alai­nen

Maaseudun Tulevaisuus (MT) uutisoi Suomen Yrittäjien ympäristöministeriölle antamasta lausunnosta liittyen kansalliseksi luonnon monimuotoisuusstrategiaksi 2035. Lausunnossa mainitaan: ”Uhanalaisuus hyvissä olosuhteissa tai jopa sukupuutto voi olla parempi vaihtoehto, jos lajin olemassaolo tarkoittaa virikkeetöntä elämää osana tehotuotantoa. Lajien, myös nykyisten tuotantoeläinten, elinympäristöjen ja elämän olosuhteiden on oltava osa uskottavaa luonnon monimuotoisuusstrategiaa.”

Uutinen on kaikessa syyllistävyydessään pöyristyttävää luettavaa. Suomen Yrittäjien mielestä strategiassa olisi tärkeää käsitellä kattavasti eläintuotannon ”kestämätöntä nykytilannetta” sekä tavoitteita ja keinoja tilanteen parantamiseksi.

On selvää, että luonnon ja eläinten hyvinvointi on meille jokaiselle tärkeää. Suomessa on yksi EU-maiden tiukimmista eläinsuojelulaeista, missä on kiinnitetty huomiota eläinten lajityypilliseen elämään ja terveyteen.  Ministeri Antti Kurvisen johdolla on valmisteltu lakiesitys eläinten hyvinvoinnista ja se on eduskunnan käsittelyssä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.