Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Suo­ma­lai­nen maan­vil­je­li­jä on uhan­alai­nen

Maaseudun Tulevaisuus (MT) uutisoi Suomen Yrittäjien ympäristöministeriölle antamasta lausunnosta liittyen kansalliseksi luonnon monimuotoisuusstrategiaksi 2035. Lausunnossa mainitaan: ”Uhanalaisuus hyvissä olosuhteissa tai jopa sukupuutto voi olla parempi vaihtoehto, jos lajin olemassaolo tarkoittaa virikkeetöntä elämää osana tehotuotantoa. Lajien, myös nykyisten tuotantoeläinten, elinympäristöjen ja elämän olosuhteiden on oltava osa uskottavaa luonnon monimuotoisuusstrategiaa.”

Uutinen on kaikessa syyllistävyydessään pöyristyttävää luettavaa. Suomen Yrittäjien mielestä strategiassa olisi tärkeää käsitellä kattavasti eläintuotannon ”kestämätöntä nykytilannetta” sekä tavoitteita ja keinoja tilanteen parantamiseksi.

On selvää, että luonnon ja eläinten hyvinvointi on meille jokaiselle tärkeää. Suomessa on yksi EU-maiden tiukimmista eläinsuojelulaeista, missä on kiinnitetty huomiota eläinten lajityypilliseen elämään ja terveyteen.  Ministeri Antti Kurvisen johdolla on valmisteltu lakiesitys eläinten hyvinvoinnista ja se on eduskunnan käsittelyssä. Eläinten asiamukainen pito ja kohtelu on tarkasti säänneltyä myös nykyisessä eläinsuojelulaissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.