Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Sotaharjoitus: Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taus­har­joi­tuk­seen ja toimii nyt jouk­kueen va­ra­joh­ta­ja­na suu­res­sa Na­to-har­joi­tuk­ses­sa

Suek päätti tut­kin­nan Anni Vuo­hi­joen rik­ko­mu­se­päi­lys­tä

Helsinki
Anni Vuohijoelle ei tule seuraamuksia rikkomusepäilystä.
Anni Vuohijoelle ei tule seuraamuksia rikkomusepäilystä.
Kuva: JURI KOTSHETKOV

Suomen urheilun eettinen keskus Suek ilmoitti torstaina, että se on päättänyt tutkinnan koskien Anni Vuohijoen epäiltyä vakavaa eettistä rikkomusta Pekingin olympialaisissa, koska tapauksessa ei ole asianomistajia. Tapaus ei näin ollen myöskään etene kurinpitolautakunnan käsittelyyn.

Vuohijoki oli Pekingin kisoissa Suomen Olympiakomitean hallituksen urheilijaedustajana. STT uutisoi huhtikuun alussa, että Vuohijoen väitetyn epäasiallisen käytöksen tai seksuaalisen häirinnän kohteena Pekingissä olisi ollut Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen pelaajia.

– Saamiimme tutkintapyyntöihin oli vahvat perusteet. Saimme tutkinnan aikana selvitettyä tapahtumien kulun riittävällä tarkkuudella. Päätimme tutkinnan, koska tapauksessa ei ollut kurinpitomääräysten mukaista asianomistajaa, joka olisi vaatinut asian käsittelemistä kurinpitolautakunnassa, Suekin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen kertoi tiedotteessa.