Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Stub­bil­le satelee on­nit­te­lu­ja yli puo­lue­ra­jo­jen – "Nyt sille kes­tä­vyys­kun­nol­le on käyt­töä"

Muun muassa moni puoluejohtaja on lähettänyt onnentoivotuksensa uudelle presidentille.

Alexander Stubb on saanut runsaasti onnitteluja.
Alexander Stubb on saanut runsaasti onnitteluja.
Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Useat suomalaispoliitikot onnittelevat sosiaalisessa mediassa Alexander Stubbia sunnuntai-illan vaalivoitosta.

Kokoomuksen ehdokas Stubb valittiin eilen Suomen 13. presidentiksi vaalien toisella kierroksella. Hän jätti vihreiden tukeman valitsijayhdistyksen ehdokkaan Pekka Haaviston taakseen 51,6 prosentin kannatuksella.

Onnitteluja uudelle presidentille ovat lähettäneet somessa muun muassa eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.

– Suuret onnittelut Alexander Stubb, tuleva tasavaltamme presidentti. Koko keskustan puolesta toivotan sinulle menestystä ja viisautta, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

– Edessä on paljon työtä Suomen hyväksi, vakavassa ajassa. Selviämme siitä yhdessä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra puolestaan kertoo niin ikään X:ssä onnitelleensa Stubbia jo eilen.

– Kävin illalla paikan päällä kokoomuksen vaalivalvojaisissa onnittelemassa Suomen uutta presidenttiä Alexander Stubbia ja muita tapahtuneeseen osallisia, Purra kirjoittaa.

– Yhteistyömme tulee varmasti toimimaan. Suomen etu edellä aina, kuten Stubb puheessaan totesi.

Ensimmäisellä kierroksella pudonneilta onnitteluja

Onnittelunsa on välittänyt somessa myös osa Stubbin kilpakumppaneista presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella, kuten vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah.

– Onneksi olkoon och grattis Alexander Stubb! Presidentin tärkein työtehtävä on rauhan ja vakauden edistäminen. Hieno kampanja, ja viesti yhtenäisyyden merkityksestä on myös todella tärkeä tässä ajassa, Andersson kirjoittaa X:ssä.

– Lämpimät onnittelut Alexander Stubb. Voimia ja Jumalan siunausta tasavallan presidentin tehtävään, sanoo puolestaan Essayah.

Liike Nytin puheenjohtaja ja presidenttiehdokas vaalien ensimmäisellä kierroksella, Harry Harkimo, onnittelee niin ikään Stubbia ja toivottaa tälle voimia uudessa tehtävässään.

– Onnittelut ja voimia uudelle presidentille vaativaan tehtävään! Maailma on sekavassa tilassa, eli kyllä nyt sille kestävyyskunnolle on käyttöä, Harkimo tokaisee X:ssä.

Vastaavat toivotukset lähettää myös keskustan ehdokas ensimmäisellä kierroksella, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

– Onnittelut Alexander Stubb valinnasta ja parhainta menestystä vaativassa tehtävässä vaikeana aikana! Rehn sanoo X:ssä.

– Asiallinen, tiukka kampanja vahvistaa suomalaista demokratiaa ja antaa uudelle presidentille vankan pohjan johtaa Suomen ulkopolitiikkaa.

Myös EU-komissaari Jutta Urpilainen lähettää onnittelunsa Stubbille. Urpilainen oli SDP:n ehdokas presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella.

– Uskon, että saamme Alexander Stubbista presidentin, jonka johdolla edistetään rauhaa lähialueilla ja Suomen aktiivista roolia maailmassa. Lämpimät onnittelut, Alex! Urpilainen kirjoittaa X:ssä.