kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

So­siaa­li- ja ter­veys­mi­nis­te­ri Pe­ko­nen: "Suo­ja­va­rus­tei­den EU-yh­teis­han­kin­ta ei ole ih­me­lää­ke" – Han­kin­taan osal­lis­tu­neet maat eivät saa va­rus­tei­ta viik­koi­hin

Pekonen toivottaa Kiinassa pitkään toimineiden suomalaisten teollisuusyritysten hankinta-avun tervetulleeksi Huoltovarmuuskeskukselle.

Aino-Kaisa Pekonen (vas.) on ollut sosiaali- ja terveysministerinä yksi korona-ajan näkyvimmistä poliitikoista. Pekosta on myös arvosteltu, koska hänen vastuullaan ovat muun muassa hengityssuojainten valmiusvarastojen täydentäminen, joka ei ole mennyt aivan kuten piti.

Vielä muutama viikko sitten Pekonen vakuutti, että suojavarusteita riittää, kunhan varastojen täydennykset onnistuvat. Sen jälkeen eri puolilta maata on tullut viestiä, että varusteita ei ole tarpeeksi. Pekosen mukaan ministeriön virkamiehet ovat kasvattaneet Huoltovarmuuskeskukselle tehtäviä hankintaehdotuksia suojavarusteiden kysynnän kasvaessa.

Oireettomien suojaamisen merkitys korostunut

– Tässä pandemiassa on korostunut oireettomien suojaamisen merkitys, mikä on kasvattanut suojavarusteiden kysyntää verrattuna aiempiin pandemioihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.