Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mikä pu­hut­taa Lapin ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla? Kuun­te­le ter­vei­set Sal­las­ta, Muo­nios­ta ja Uts­joel­ta sekä viime hetken tun­nel­mat

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Si­mo­joen suistoa ei vielä ruopata

-
Kuva: Miila Kankaanranta

Simojoen edustalla maa nousee ja veneväylät liettyvät. Simon kunnan hakemus uusien paikallisväylien perustamiseen ja niihin liittyviin ruoppauksiin siirtyi eteenpäin, sillä Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta ei herunut hankkeelle avustusta.

– Kunta oli varannut hankkeeseen 200 000 euroa ja haimme ely-keskukselta 500 000 euron avustusta. Sieltä ei tullut meille tänä vuonna euroakaan. Ely-keskuksella on oma budjettinsa ja siitä ei riittänyt tällä kertaa jaettavaa meidän hankkeeseen, Simon tekninen johtaja Ilkka Soukka kertoo.

Kunta aikoo uusia avustushakemuksen ensi vuonna.

Hakemuksessa oli mukana kolme erillistä väyläosuutta. Hankkeeseen kuuluivat väylä Simojokisuulle, Lammasleton venereitti sekä Simoniemen kalasataman väylä. Väylien yhteispituus on yhteensä kymmenen kilometriä.

– Väylien ruoppauksella veneily olisi helpottunut matalilla väylillä. Ruoppauksella on vaikutusta myös tulvavahinkojen ehkäisyyn ja kalojen nousuun Simojoelle, Soukka sanoo.

Avilta saatava lupa määrittelee, miten ja milloin mahdollisen ruoppauksen voi tehdä.

– Mielestäni ruoppauksen voisi tehdä sulan maan aikana imuruoppauksella. Ruoppaus ei saa häiritä kalojen nousua. Talvella jääolosuhteet ovat olleet Simojoen edustalla vaihtelevat, joten jään päältä tehtävä ruoppaus voi olla vaikea toteuttaa, Ilkka Soukka kertoo.