Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Se­naat­ti-kiin­teis­töt kun­nos­taa pi­laan­tu­nut­ta maa-aluet­taan Yli­tor­niol­la

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt käynnistää Ylitornion Kaulinrannan kylässä maa-alueen kunnostustyöt. Kiinteistön maaperässä ja alueen pohjavedessä on öljyhiilivetyjä.

Öljyhiilivedyistä ei ulkopuolisen asiantuntijan arvion mukaan ole riskiä ihmisten terveydelle tai ympäristölle, kertoo Senaatti-kiinteistöt tiedotteessaan. Pohjaveden laatua tarkkaillaan kaksi kertaa vuodessa ELY-keskuksen hyväksymän ohjelman mukaisesti.

Kunnostettava alue on aiemmin kuulunut Väylävirastolle, ja se on ollut vuokrattuna yksityiselle yritykselle. Senaatti-kiinteistöjen hallintaan kiinteistö siirtyi vuonna 2017. Senaatti-kiinteistöt on purkanut tontilla sijanneet huonokuntoiset ja vaaralliseksi todetut rakennukset kesällä 2022 ja käynnistää nyt pilaantuneen maa-alueen kunnostamisen.

Kunnostusmenetelmäksi on valittu kohteessa paikan päällä suoritettava biologinen aumakäsittely. Käsiteltävää maa-ainesta kompostoidaan syöttämällä siihen esimerkiksi happea ja ravinteita, jotka tehostavat haitta-aineiden luonnollista hajoamista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.