Politiikka: "Työe­lä­mäs­sä voidaan tehdä paljon mie­len­ter­vey­den tu­ke­mi­sek­si"- mi­nis­te­ri vie­rai­li Me­ri-La­pis­sa

Jääkiekko: Ruotsin mestari Luulaja piti RoKille op­pi­tun­nin: maalit 11–0, tor­jun­nat 13–71

Kolumni: Onko Lapilla edes­sään ener­giae­vak­kou­den aika?

Sara Kui­vis­to ja Joonas Rinne tekivät työnsä 1 500 met­ril­lä

Sara Kuivisto viilasi kauden parhaastaan lähes kaksi sekuntia.

Joensuu
Joonas Rinne (punainen paita) otti omansa.
Joonas Rinne (punainen paita) otti omansa.
Kuva: SAKARI KEKKI

Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne ja Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto juoksivat odotetusti 1 500 metrin Suomen mestareiksi Joensuussa järjestettävissä Kalevan kisoissa.

Rinne kellotti perjantai-iltana ajan 3.46,53 ja päihitti toiseksi tulleen Lempäälän Kisan Santtu Heikkisen yli sekunnilla. LeKin Aleksi Kivelä oli kolmas.

– Suunnittelin, että teen irtioton 300 metriä ennen maalia. Ryhmä oli intensiivinen, ja menin keulaan 400 metriä ennen maalia, Rinne kertasi.

– Jos olisin lähtenyt kilpailuun löysin rantein, olisin jäänyt jalkoihin. Piti olla iskuvalmiudessa, voittaja avasi kilpailun kovuutta.

Rinne sai haavan vasempaan jalkaansa.

– Lajiin kuuluvaa kontaktia. Pikkuisen kolaroitiin.

EM-kilpailuihin hänet on valittu 800 metrille. Kalevan kisoissa hän myöntää olevansa myös kahden ratakierroksen suosikki, kuten oli 1 500 metrilläkin.

– Lampisen Ville tuo kovan vastuksen 800 metrille, Rinne tuumi.

Sara Kuivisto lähtee luottavaisena EM-kisoihin.
Sara Kuivisto lähtee luottavaisena EM-kisoihin.
Kuva: SAKARI KEKKI

Kuivisto kiirehtii luottavaisena kohti Müncheniä

Kuiviston koko alkukausi ja MM-aikeet vesittyivät suolistoloisen takia. Hän palasi kilparadalle viime viikolla ja oli tyytyväinen 1 500 metrin voittoonsa Joensuussa. Hän juoksi ajan 4.10,66, joka alitti Jyväskylässä juostun 4.12,47. Hänen Suomen ennätyksensä on viime vuodelta 4.02,35.

– Olen yllättynyt, miten vanhat kovat pohjat auttavat. Olen päässyt nopeasti omalle tasolle, ja on ollut yllätys, Kuivisto jutteli.

– Juoksu oli nyt odotettu, mutta tuuli oli kova. Se verotti.

Esbo IF:n Camilla Richardsson oli alimatkallaan toinen ajalla 4.20,25 ja Lahden Ahkeran Emilia Jousimaa kolmas ajalla 4.29,58.

Kuivisto valittiin EM-Müncheniin viime vuoden tulosten perusteella, mutta hän luottaa ehtivänsä arvokisakuntoon elokuun puoliväliin.

– Uskon, että olen siellä tikissä.

Hän juoksee Joensuussa vielä 800 metriä.

– Odotan kilpailua innolla.

Kujanpäästä ei tuntunut kivalta

Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää taivutti perjantai-iltana seiväshypyn miesten Suomen mestariksi vaatimattomalla tuloksella 530. Hänen ennätyksensä on 565 ja kauden paras kesäkuulta 560.

– Ei mitään ihmeempää. Sijoitukseen voi olla tyytyväinen, mutta hyppääminen ei tuntunut kivalta, Kujanpää sanoi kilpailun jälkeen.

EM-kilpailut lähestyvät. Hirvittääkö, kun ei tunnu kivalta?

– Ei. Johtuu enemmän kisapäivästä ja olosuhteista. Sivuvastainen oli koko kisan ajan, Kujanpää viittasi navakkaan tuuleen.

Vaasan Toverien Jere Keskinen otti hopeaa tuloksella 525 ja Vasa IS:n Albin Lundberg pronssia tuloksella 515.

Seipään MM-kävijöistä Mikko Paavola kärsii loukkaantumisesta eikä lähde EM-kilpailuihin. Tommi Holttinen ei ollut Joensuussa. Myös Juho Alasaari on valittu EM-kilpailuihin, mutta on nyt nuorten MM-kilpailuissa.

Kujanpään pitää keksiä reilusti senttejä hyppyihinsä. Muuten karsinta uhkaa Münchenissä.

Miten aiot valmistautua seuraavat päivät?

– En ole suunnitellut yhtään, Kujanpää sanoi.