Sara Kui­vis­to hakee paikkaa ki­ril­leen

Porvoolainen pääsee Dohan toiseen MM-starttiinsa paremmin valmistautuneena.

Doha

Keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto säntää keskiviikkona Dohan Khalifa-stadionilla uuteen kilpailuun. Hän karsiutui 800 metrin alkuerissä kisojen avauspäivänä, mutta odottaa parempaa 1 500 metriltä.

Ensimmäinen startti osoitti karsiutumisesta huolimatta, että Kuivisto on MM-kisoissa varmasti välierätasoa. Jatkopaikka karkasi hänen ulottuviltaan, kun hän jäi pussiin viimeisessä kaarteessa ja oli törmätä kilpakumppaniin loppusuoran alussa.

– Minulla on aavistuksen verran varmempi olo lähteä 1 500 metrille, kun sain täällä jo yhden kisan alle. Olen myös valmistautunut 1 500 metrille paremmin kuin 800 metrille, Kuivisto kertoi maanantaina, kaksi päivää ennen toista starttiaan.

Kuiviston päämatka oli tällä kaudella 800 metriä, mutta hän sai aluksi paikan vain 1 500 metrille. Hän sai tiedon paikasta 800 metrille niin myöhään, ettei ennättänyt kilpailuun, jossa olisi saanut tuoreen tuntumaan kahden ratakierroksen kilpailuvauhtiin.

Pitää päästä kiriasemiin

Kuiviston, 28, ennätys 1 500 metrillä on 4.08,96. Hänelle ihanteellinen vauhdin rakenne olisi taktiikkajuoksu, jossa lähdettäisiin rauhallisen alun jälkeen kiihtyvästi kohti maalia.

Tärkeintä on päästä viimeisessä kaarteessa asemiin, joista hän voi laukaista parhaan kirinsä.

Neuvoja on tarjolla kotimaassa kisoja seuraavalta valmentajalta Ari Suhoselta.

Suhoselta tipahtaa aina atomintarkka taktiikka-analyysi ja taktisia vaihtoehtoja, mutta kaksikko kaihtaa kahlitsevaa suunnitelmaa.

– Pitää olla kaikkeen valmis, Kuivisto määritti asenteensa 1 500 metrin alkuerään.