kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Sanna Marin ja Markus Räik­kö­nen ovat ha­ke­neet yhdessä avio­eroa

Helsinki
Sanna Marin on hakenut eroa aviopuolisonsa Markus Räikkösen kanssa.
Sanna Marin on hakenut eroa aviopuolisonsa Markus Räikkösen kanssa.
Kuva: STEPHANIE LECOCQ

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi keskiviikkona Instagramissa, että hän ja Markus Räikkönen ovat hakeneet yhdessä avioeroa. Marin kirjoittaa, että he ovat kiitollisia 19 yhteisestä vuodestaan ja rakkaasta tyttärestään.

Eroavalla pariskunnalla on viisivuotias Emma-tytär.

– Olemme edelleen parhaita ystäviä, läheisiä toisillemme ja rakastavia vanhempia. Tulemme vastedeskin viettämään aikaa yhdessä perheenä ja toistemme kanssa, Marin kirjoittaa.

Marin kirjoittaa myös, etteivät he kommentoi asiaa enempää.

Tekstin taustana Instagramin tarinaosuudessa on yhteiskuva Räikkösestä ja Marinista. Kuvassa molemmat hymyilevät.

Instagramin tarinaosuuden kuvat katoavat vuorokauden päästä niiden julkaisusta.

Erouutinen on noteerattu myös ulkomailla. Brittilehti Daily Mail on nostanut etusivulleen uutisen siitä, että Suomen juhlimista rakastava pääministeri ilmoittaa eroavansa. Myös ruotsalainen Svenska Dagbladet uutisoi erosta.

Häät vajaat kolme vuotta sitten

Marin ja Räikkönen menivät naimisiin elokuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2020. Häitä juhlittiin pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Häihin osallistuivat vain parin läheisimmät sukulaiset ja ystävät. Vieraita oli yhteensä 40.

Aiemmin samana keväänä Marin ja Räikkönen kertoivat hääsuunnitelmistaan muotilehti Voguen haastattelussa. Pari kertoi Voguelle, että naimisiinmeno tapahtuisi siviilivihkimisenä kirkkohäiden sijaan.

Marinin naimisiinmeno noteerattiin laajasti ulkomaisissa medioissa. Häistä uutisoitiin esimerkiksi Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Britanniassa, Saksassa ja Venäjällä.

Uusia tuulia

Tänä vuonna pian huhtikuun alun eduskuntavaalien jälkeen Marin ilmoitti, ettei hae jatkoa SDP:n puheenjohtajana syyskuun puoluekokouksessa. Tiedotustilaisuudessa Marin sanoi, että ajat hallituksen johdossa ovat olleet poikkeuksellisen vaikeita ja hankalia.

– On suoraan tunnustettava, että myös oma kestokykyni ja kantokykyni on näiden vuosien aikana välillä ollut koetuksella, Marin sanoi huhtikuussa.

Huhtikuun loppupuolella kerrottiin Markus Räikkösen uudesta työpaikasta. Helsinkiläisyhtiö ReOrbit kertoi, että Räikkönen aloittaa yhtiössä neuvonantajana ja enkelisijoittajana.

Aiemmin keväällä Räikkönen kertoi, että jättää tehtävänsä sijoittajana sijoitusyhtiö Headlinella.