Kannanotto: Por­mes­ta­ri ei innosta kaikkia Enon­te­kiöl­lä – vii­si­tois­ta val­tuu­tet­tua vaatii, ettei por­mes­ta­ria edes har­kit­tai­si

Historia: Pi­ka­luis­te­lun kul­tai­set vuodet osuivat 1960-lu­vul­le – Lapin Lukko oli ai­koi­naan Suomen joh­ta­via luis­te­lu­seu­ro­ja ja kas­vat­ti monta olym­pia­edus­ta­jaa

Sam­mel­vuon ve­nä­läis­jouk­kue jatkaa olym­pia­tur­nauk­ses­sa va­kuut­ta­vaa voit­to­kul­kua – maail­man­lis­tan ykkönen Bra­si­lia murs­kak­si 3–0

Tokio/Helsinki
Tuomas Sammelvuon luotsaama Venäjä porskuttaa voitosta voittoon.
Tuomas Sammelvuon luotsaama Venäjä porskuttaa voitosta voittoon.
Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjän olympiakomitean joukkue jatkaa miesten olympiaturnauksessa voitokkaasti. Venäläisjoukkue murskasi Tokiossa keskiviikon huippuottelussa maailmanlistan ykkösen Brasilian 3–0 (25–22, 25–20, 25–20).

B-lohkon ottelu kesti vain tunnin ja 29 minuuttia. Venäjän olympiakomitean miehistö on ottanut kaikissa kolmessa lohkopelissään kolmen pisteen voitot, kun turnauksessa aiemmin kukistuivat Argentiina ja Yhdysvallat molemmat erin 3–1.

Sammelvuo vaikutti Brasiliaa vastaan avauserän lopussa merkittävästi siihen, että erä kääntyi Venäjälle. Se johti 24–22, mutta seuraavassa pallossa Dmitri Volkovin lyönti tuomittiin ensin pitkäksi, joten Brasilia kavensi pisteen päähän.

Sammelvuo kuitenkin haastoi tilanteen, ja videotarkistuksen jälkeen piste tuomittiin Venäjän olympiakomitean joukkueelle, joka siten vei erän 25–22. Rio de Janeiron 2016 olympiakultaansa puolustava Brasilia oli lopulta vastustajalleen vain suupala.

Brasilia oli jo maanantaina vaikeuksissa Argentiinaa vastaan, mutta nousi kahden hävityn erän jälkeen kolmella erävoitolla 3–2-voittoon.

Sammelvuon venäläismiehistö kohtaa seuraavaksi perjantaina kahden vuoden takaisten EM-kisojen nelosen Ranskan, joka on hävinnyt Tokiossa pelaamistaan kolmesta ottelusta kaksi, viimeksi keskiviikkona Argentiinalle 2–3.

Venäjä voitti olympiakultaa Lontoossa 2012.