Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Säi­ly­te­tään So­dan­ky­län pa­lo­ase­man torni

Tuhotaanko Sodankylässä jälleenrakentamisen vanhinta historiaa? Paloaseman torni on ollut kirkonkylän vahva maamerkki jo 70 vuoden ajan.

Puretaan laajennusosat, jätetään torni paikalleen. Rakennetaan kesäterassi siten, että siltä katsotaan poropatsaalle päin. Paikkaan tulisi pienehkö näyttämömallinen tila erilaisille pienimuotoiselle kulttuuritapahtumille.

Kesäajaksi paikkaan voisi perustaa kahviotilan. Se olisi opiskelijoiden kesätyöpaikka, missä voisi kasvattaa kielitaitoa matkailijoita opastamalla. Kiinteistössä on 2–4 wc-tilaa valmiina. Vain mielikuvitus rajoittaa tai antaa mahdollisuuksia.

Elävöitetään paloaseman aluetta, onhan siinä jo kirkot ja Sodankylä-talo. Kun saamme matkailijan pysähtymään ja käyttämään wc-tilaa, säästyisi kunnanviraston mahdollinen käyttö wc-tarpeisiin.

Eikä paikka olisi varattu vain matkailijalle, vaan ennen kaikkea se voisi olla kuntalaisille iltakahvikohde. Meillä ei ole kesäkahvilaa katetussa tilassa. Tila toimisi pääsääntöisesti kesäaikana. Siinä on valmiina vesi ja viemäröinti.

Säilyttäisin myös aihkimännyt. Ne ovat arvokkaita ja hyväkuntoisia. Niillä on myös historiallista merkitystä. Kuinka monta kuvan mukaista puuta meillä on keskustaajamassa? Tämäkin vaatii rahaa, mutta niin vaatii myös purkaminen. Purettua ei saada koskaan takaisin.