Pääkirjoitus: Mo­ni­puo­li­nen elin­kei­no­ra­ken­ne on paras turva ja tae Lapin kas­vul­le ja ke­hi­tyk­sel­le

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Sääo­lo­jen häi­rit­se­mä Ruu­su­vuo­ren ten­nis­kau­den grand slam -a­vau­sot­te­lu jatkuu Aust­ra­lias­sa kes­ki­viik­ko­na – Venäjän ja Val­ko-Ve­nä­jän lip­pu­jen käyttö kiel­let­tiin

Melbourne
Helle uuvitti pelaajioa Melbournessa. Kuvassa Viron Kaia Kanepi viilentää oloaan jääpussilla.
Helle uuvitti pelaajioa Melbournessa. Kuvassa Viron Kaia Kanepi viilentää oloaan jääpussilla.
Kuva: LUKAS COCH

Sääolojen tiistaina häiritsemä Emil Ruusuvuoren avausottelu grand slam -kiertueen avauksessa Australian avoimessa tennisturnauksessa jatkuu loppuun keskiviikkona.

Ruusuvuoren miesten kaksinpeliottelu keskeytyi Melbournessa kuumuuden ja sateen viivästyttämänä Australian Max Purcellia vastaan neljännessä erässä tasatilanteessa 6–6.  Ruusuvuori johti ottelua erin 2–1.

Ruusuvuoren on määrä pelata keskiviikkona myös nelinpeliä ecuadorilaisen Diego Hidalgon kanssa turnauksen kolmossijoitettua paria Jean-Julien Rojer-Marceloa Arovalo vastaan.

Paahtava helle keskeytti tiistaina ulkokenttien pelit. Sen jälkeen ottelujen esteeksi tuli sade.

Järjestäjät päättivät ottelutauosta sään neljän muuttujan perusteella. Lämpötilan lisäksi helteen vaikutusta arvioitiin auringonsäteilyn, ilmankosteuden ja tuulen perusteella.

Kolmen katollisen areenan katot suljettiin helteen takia, ja kesken olleet ottelut jatkettiin loppuun. Kattamattomalla seiskakentällä pelivuoroaan odotelleen Ruusuvuoren ottelu ei ehtinyt alkaa ennen taukopäätöstä.

Lippukielto

Australian tennisliitto kielsi Venäjän ja Valko-Venäjän lippujen käytön turnauksessa.  Liitto kielsi liput sen jälkeen, kun katsomossa oli nähty Venäjän lippuja maanantain ottelussa, jossa Ukrainan Kateryna Baindl voitti Venäjän Kamilla Rahimovan.

Ottelua seuranneet ukrainalaiset katsojat olivat pyytäneet järjestysmiehiä puuttumaan tapaukseen, ja Ukrainan suurlähettiläs esitti paheksuntansa asiasta.

Venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat saavat osallistua Venäjän hyökkäyssodan ja Valko-Venäjän sille antaman tuen takia tennisturnauksiin vain ilman kansallistunnuksia. Australian liitto tarkensi tiistaina, että maiden liput on kielletty myös katsomossa.

– Venäjän ja Valko-Venäjän liput on kielletty Australian avointen kilpailupaikoilla. Olimme alustavasti päättäneet, että fanit voivat tuoda katsomoon lippuja, kunhan niillä ei aiheuteta häiriötä, mutta eilisen välikohtauksen jälkeen liput kielletään ja kielto tulee voimaan välittömästi, Australian liitto ilmoitti tiistaina.

Valkovenäläinen tennistähti Aryna Sabalenka kommentoi liiton päätöstä tuoreeltaan.

– Minä en pysty vaikuttamaan tähän millään tavoin, joten mitäpä voisin sanoa. Päätös on tehty, joten okei, ei lippuja, Sabalenka sanoi.