Ruot­sis­sa 28 uutta ko­ro­naan liit­ty­vää kuo­le­maa – maassa lähes 30 000 to­det­tua tar­tun­taa

Naapurimaa Ruotsissa on kirjattu 3 674 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Suomessa vastaava luku on 297.

Gallerian-ostoskeskuksessa ihmiset pitivät välimatkaa toisiinsa ohjeistuksen mukaisesti.
Gallerian-ostoskeskuksessa ihmiset pitivät välimatkaa toisiinsa ohjeistuksen mukaisesti.
Kuva: Henrik Montgomery

Ruotsissa on rekisteröity edellisen vuorokauden ajalta 28 koronaan liittyvää kuolemaa, selviää kansanterveysviranomaisten tuoreista tilastoista.

Kuolinlukujen tilastoinnissa esiintyy viikonloppuisin tavallisesti viivettä ja koronaan liittyvien kuolemien määrässä nähdään todennäköisesti nousua alkuviikosta.

Yhteensä koronavirukseen liittyviä kuolemia on Ruotsissa kirjattu 3 674 kappaletta. Tilastojen mukaan yhteensä 29 677 ihmistä on saanut koronatartunnan.

Väkilukuun suhteutettuna Ruotsissa on 2 894 koronavirustartuntaa miljoonaa asukasta kohden, selviää Worldometer-tarkkailusivuston seurannasta. Suomessa vastaava suhdeluku oli lauantaina iltapäivästä 1 135.

Koronaan liittyviä kuolemia on ollut Ruotsissa miljoonaa asukasta kohden 361. Suomessa koronaan liittymiä kuolemia taas on ollut 54 kappaletta miljoonaa asukasta kohden.

Yli 1 800 koronatartunnan saanutta on saanut tehohoitoa Ruotsissa. Maailman koronatilannetta seuraavan Worldometerin mukaan lähes 5 000 ihmistä olisi tartunnan saatuaan toipunut tai päässyt kotiin sairaalasta länsinaapurissa.

Suomessa THL:n alustavan arvion mukaan noin 5 000 ihmistä olisi toipunut tai päässyt kotiin sairaalasta saatuaan koronavirustartunnan.