Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ruotsi otti Suo­mes­ta tup­la­voi­tot MM-fi­naa­leis­sa ja vei jää­pal­lon maail­man­mes­ta­ruu­det

Helsinki/Växjö

Ruotsi voitti Suomen jääpallon miesten MM-turnauksen loppuottelussa kotikentällään Växjössä 3–1.

Suomen 1–1-tasoitusmaalin laukoi avauspuoliajalla Teemu Määttä.

Suomen kohtaloksi koitui ensimmäisen puoliajan loppu. Ruotsin vei ensin 42. minuutilla 2–1-johtoon Joel Broberg. Pari minuuttia myöhemmin Christoffer Edlund lisäsi kotijohdon 3–1:een, joka jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Suomen paras pelaaja oli hienoihin torjuntoihin venynyt maalivahti Kimmo Kyllönen. Ruotsin ykkönen oli sen avausmaalin laukonut Martin Landström.

MM-alkusarjassa Suomi ja Ruotsi olivat pelanneet 2–2-tasapelin.

A-ryhmän MM-turnaus järjestettiin ensi kertaa sitten vuoden 2019. Suomi on voittanut maailmanmestaruuden kerran, vuonna 2004 Ruotsissa Västeråsissa.

Aiemmin päivällä Ruotsi murskasi Suomen naisten MM-loppuottelussa 15–0. Ruotsin joukkueesta Tilda Ström laukoi kuusi maalia.

Ruotsi oli naisten finaalissa pelinopeudessa paljon Suomea edellä. Se hankkiutui loppuottelun puolivälissä tauolla 6–0-johtoon.

MM-turnauksen alkusarjassa Ruotsi oli voittanut Suomen 6–0.