Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ruotsi ja Tanska hakevat keinoja ra­joit­taa Ko­raa­nin polt­ta­mi­sia – Pro­fes­so­ri iki­van­has­ta laista: "Yl­lät­täen siitä on tullut Suo­mel­le hyö­dyl­li­nen kan­sain­vä­li­sis­sä ku­viois­sa"

Koraani paloi jälleen maanantaina Tukholmassa parlamentin ulkopuolella. Suomea ja Suomen Nato-prosessia on suojannut Ruotsin vallan ajoilta peräisin oleva laki, joka kieltää jumalanpilkan.

Islamin pyhien kirjojen palaessa Ruotsissa ja Tanskassa ollaan tilanteessa, jossa poliitikot joutuvat miettimään, voidaanko Koraanien polttamista rajoittaa lailla. Viimeksi Koraani paloi Ruotsissa maanantaina.

Tilanne on poikkeuksellinen, sillä kummankaan maan lainsäädäntöön ei liity samanlaista uskonrauhan rikkomiseen liittyvää lakipykälää kuin Suomessa. Sen perusteella jumalanpilkka olisi lailla kiellettyä. Sekä Ruotsi että Tanska vetoavat laajaan sananvapauteen.

– Ruotsissa pohditaan sitä, voidaanko Koraanin polttamisesta tehdä järjestysrikkomus, jolloin mielenosoitukset voitaisiin kieltää esimerkiksi suurlähetystön edustalla, rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio Helsingin yliopistosta sanoo.

Mielenosoitukset ja niiden yhteydessä poltetut Koraanit ovat herättäneet raivoa ja levottomuuksia Lähi-idän islamilaisissa maissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.