työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ruot­sa­lai­nen maan­vil­je­li­jä halusi am­pu­toi­da va­si­kal­ta jalan – lupaa ei herunut Ruot­sis­sa, jalka lei­kat­tiin Suo­mes­sa, seu­rauk­se­na oi­keus­toi­met

Ruotsin Norrbottenissa asuva maanviljelijä päätti vasikan lopettamisen sijaan amputoida eläimeltä jalan. Tapauksen seurauksena maanviljelijää syytetään nyt eläinrääkkäyksestä. Asiasta kertoo SVT.

Maanviljelijä oli todennut, että tilalla syntyneen vasikan sorkka oli heikkokuntoinen. Maanviljelijä oli ottanut yhteyttä ruotsalaiseen eläinlääkäriin, jotta huono jalka olisi saatu amputoitua. Eläinlääkäri ei kuitenkaan ryhtynyt toimenpiteeseen, sillä ruotsalainen käytäntö ei sitä sallinut.

Maanviljelijä toi vasikan tämän jälkeen rajan yli Suomen puolelle, jossa eläinlääkäri suostui amputoimaan jalan.

Norrbottenin lääninhallitus totesi, että jalan amputointi oli omiaan aiheuttamaan vasikalle tarpeetonta kärsimystä, sillä eläin joutui kulkemaan yksi jalka muita lyhyempänä. Lääninhallituksen kuulema ruotsalaiseläinlääkäri totesi, että vasikka olisi voitu säästää kärsimykseltä, jos eläin olisi jalan amputoimisen sijaan lopetettu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.