Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Ruo­ka­myr­ky­tyk­ses­tä toipuva Tero Seppälä testaa vauh­tiaan ja tark­kuut­taan Kon­tio­lah­del­la

Tero Seppälä on toipunut ruokamyrkytyksestä.
Tero Seppälä on toipunut ruokamyrkytyksestä.
Kuva: Kontiolahti Biathlon

Ampumahiihdon maailmancupissa viime talvena säväyttänyt Tero Seppälä testaa kesäharjoittelunsa onnistumista viikonloppuna rulla-ampumahiihdon SM-kisoissa Kontiolahdella. Seppälän oli määrä kilpailla jo viime viikonloppuna Ranskassa, mutta ruokamyrkytys esti kilpailemisen.

– Vähän vielä toipumassa ollaan, mutta eiköhän tässä viikonloppuun ehditä kuntoutua, Seppälä kommentoi SM-kisojen tiedotteessa.

Seppälä asuu Kontiolahdella kisastadionin vieressä. Hän on harjoitellut kesän pääosin Pohjois-Karjalassa.

– Ampumaharjoituskertojen määrä ainakin on sellainen, että sen pitäisi riittää. Toinen painopiste on ollut ylävartalon lihasvoima – aika monta treenireissua on kesän aikana Kolin nousuihin tehty, Seppälä kertoi.

SM-kisoissa kilpaillaan lauantaina pikakilpailut ja sunnuntaina normaalimatkat. Naisten ykkössuosikki on elokuussa rulla-ampumahiihdon MM-pronssia voittanut Nastassia Kinnunen.