Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Rukan maail­man­cup­ta­pah­tu­mas­ta kasvoi Seppo Lin­ja­kum­mun oh­jauk­ses­sa moderni klas­sik­ko – me­nes­tyk­sen kes­kel­lä totisin hetki oli vuonna 2016: "Saksan ja Itä­val­lan 60–70-vuo­tiaat vanhat patut al­koi­vat latoa, miksi Rukalla ei pitäisi hypätä"

Seppo Linjakumpu on luotsannut Rukan maailmancuptapahtumaa 20 vuotta. Kesällä on aika jäädä eläkkeelle.

Kesällä eläkkeelle Kuusamon Erä-Veikkojen toiminnanjohtajan tehtävästä jäävä Seppo Linjakumpu, 64, palkittiin Pohjois-Pohjanmaan urheilugaalassa elämänurapalkinnolla.

Linjakumpu on tehnyt kuusamolaisseuran ja Ruka Nordic -maailmancuptapahtuman eteen ansiokkaan päivätyön. Kuusamon Vasaraperällä syntynyt ja asuva Linjakumpu uskoo, ettei aika käy pitkäksi eläkkeellä.

– Minulla on Kitkajärven rannalla kaksi taloa. Jos niitä remontoisi alkuun, Linjakumpu sanoo ja lisää harrastuksien listaan kalastuksen, metsästyksen ja Vasaraperän kyläseuran toiminnan.

Linjakumpu opiskeli nuorena agrologiksi Kanta-Hämeen Multialassa, mutta palasi pian Koillismaalle.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita