Junaliikenne: Poh­joi­sen kau­ko­ju­nat rajusti myö­häs­sä – ra­ta­työt saatu val­miik­si, junat myö­häs­sä 11–14 tuntia

Lapin Kansan live: Kem­pe­leen Kiri Na­pa-Pe­sik­sen vie­raa­na poikien Su­per­pe­sik­ses­sä – katso kello 17 alkava ottelu suorana tästä

Talousnäkymät: Ku­lut­ta­jien luot­ta­mus ke­sä­kuus­sa mit­taus­his­to­rian hei­koin­ta

Tilaajille

Ruis ri­kas­tut­ti ta­lol­li­set ja piti köyhät leivän syr­jäs­sä kiinni – Suomi on ruis­lei­pä­maa, jossa rukiin viljely on vä­häis­tä

Kirjailija Annika Luther leipoo ruisleipää yli sata vuotta vanhasta juuresta. Kesäkotinsa keittiössä hän kertoo, miksi ruis on ollut jopa hengenvaarallinen vilja.

Kirjailija Annika Luther leipoo ruisleivän oppilaaltaan saamaan hapanjuureen. Luther on koulutukseltaan biologi. Hän on tottunut tekemään ruokaa isolle joukolle, koska hänen perheeseensä kuuluu aviomies, lapsia ja lapsenlapsia.
Kirjailija Annika Luther leipoo ruisleivän oppilaaltaan saamaan hapanjuureen. Luther on koulutukseltaan biologi. Hän on tottunut tekemään ruokaa isolle joukolle, koska hänen perheeseensä kuuluu aviomies, lapsia ja lapsenlapsia.
Kuva: Mauri Ratilainen

Kirjailija ja tänä keväänä eläkkeelle jäänyt biologian opettaja Annika Luther leipoo ruisleipää perheensä kesätilalla Bromarvissa, Tammisaaren lähellä Länsi-Uudellamaalla.

Luther vaivaa taikinaa, joka on tehty hapanleivän juureen. Leipäjuurella on pitkä historia ja värikäs tarina.