Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Ro­va­nie­men Tai­to­luis­te­li­jat ki­sa­si­vat me­nes­tyk­sel­lä ko­ti­jääl­lä

-

Rovaniemellä käytiin Rovaniemen Taitoluistelijoiden yksinluistelijoiden kauden päätöskilpailu Santasport Cup. Kaksipäiväisissä kilpailuissa nähtiin valtavasti onnistumisia ja iloisia esiintymisiä kauden ahkeran harjoittelun päätteeksi kotiyleisön kannustamana.

Avauspäivänä rovaniemeläiset menestyivät hyvin. Taitajat 2010-2013 -sarjassa Maiju Tormilainen nappasi hopeaa onnistuneella luistelullaan ja Taitajat 2007-2009 sarjassa Nenna Salonen luisteli ohjelmansa hienosti sijoittuen kolmannelle sijalle. Oona Kilpi luisteli huippusuorituksen ja voitti Minit 2012 sarjan.

Fanni Pahtakari sijoittui samassa sarjassa 6./14 saaden luistelustaan erityismaininnan ”napakka rotaatio” viitaten hyppyjen nopeaan rotaatioon. Elsi Aalto luisteli ehjän ja kauniin ohjelman sijoittuen Minit 2012 sarjan 8:ksi ja Lyydia Karusaari puolestaan ylsi 9:nneksi pirteällä esityksellään ja onnistuneella luistelullaan. Amanda Vapaavalta onnistui upeasti ohjelmansa kaikissa elementeissä voittaen Aluesilmut-sarjan.

Noviisit-sarjan luistelijat jatkoivat onnistuneita esityksiä: Nikol Shilkina 5., Elisa Häikiö 8., Sara Lahti 9., Venla Kärkkäinen 10., ja Saana Hietakangas 14.

Juniorit- ja SM-juniorit sarjan luistelijat kilpailivat molempina päivinä, ensin lyhytohjelmalla ja sitten vapaaohjelmilla. Seuran SM-junioreiden kesken käytiin tiukka kisa. Lopulta voiton vei Sissi Oikkonen sijoittuen 0,29 pisteellä seurakaverinsa Silja Laurin

edelle. Molemmat suoriutuivat ohjelmistaan mallikkaasti.

Juniorit-sarjassa nähtiin niin ikään onnistumisia ja tunteikasta esiintymistä kotiyleisön edessä. Elina Lauri voitti Juniorit-sarjan,

Emma-Leena Portimojärvi 4. ja Sani Tieranta 7.

Sunnuntaina luvassa oli lisää onnistumisia, kun seuran nuorimmat Tintti-sarjan kilpaluistelijat Helmi Lampela, Riitu Juotasniemi, Minttu Pekkala, Aliisa Westerlund, Joanna Hanni, Aletta Laakso, Elli Juuma ja Niina Juuma astuivat jäälle hymyillen kotiyleisön kannustaessa. Riitu Juotasniemi nappasi sarjassa pronssia huolellisella luistelullaan, jossa erityisesti piruetit

sujuivat hienosti. Meeri Okkonen nautti esiintymisestä kannustavan kotiyleisön edessä ja luisteli ohjelmansa taidolla ja upeasti musiikkiin eläytyen, sijoittuen B-silmut sarjassa 6./11.

Aluejunioreissa Veera Minkkinen luisteli vauhdikkaan ja voimakkaan ohjelman, johon mahtui paljon onnistumisia niin hypyissä kuin pirueteissakin, sijoittuen ensimmäiseksi.


Seuran muodostelmaluistelujoukkueet ovat myös kilpailleet kauden päätöskisoissa. Masters-sarjan aikuisjoukkue Midnight Sun Stars ja SM-noviisijoukkue Silver Stars kilpailivat sarjojensa loppukilpailussa Kouvolassa. Silvereiden ohjelmassa näkyi kauden

ahkera harjoittelu ja sijoitus kovatasoisessa kilpailussa oli 6. Entisistä kilpaluistelijoista koostuva Masters-joukkue joutui valitettavasti kilpailemaan kilpailun ulkopuolella, sillä sairaustapausten ja niistä johtuvien viime hetken kokoonapanomuutosten vuoksi joukkue ei täyttänyt sarjan ikärajavaatimuksia. Se ei kuitenkaan haitannut kokeneiden konkareiden menoa, sillä mukaan tarttui joukkueen uudet ennätyspisteet. Ohjelma oli ehjä kokonaisuus ja joukkue nautti esiintymisestä.

Seuran kansallisten sarjojen aikuis-, juniori- ja tulokasjoukkueet puolestaan kilpailivat

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden järjestämässä loppukilpailussa Tikkurilan Trio

Areenalla.

Aikuisjoukkue Funtastic Ice Starsin tähdet osuivat kohdilleen ja viime viikkojen onnistunut harjoitusjakso ja kisapäiväksi viritetty sopiva latautuminen palkittiin onnistuneella luistelulla, ennätyspisteillä ja upealla 5.sijalla. Juniorijoukkue Arctic Ice Stars onnistui niin ikään tuomaan kisajäälle omia vahvuuksiaan; voimakkaita tunnetiloja, vauhtia,

tyyliä ja varmuutta. ”Aissit” luistelivat tasaisessa juniorisarjassa kuudensiksi.

Seuran nuorin kilpaileva tulokasjoukkue (8-12-vuotiaat) Sparkling Stars kilpaili Meri-Lapin Taitoluistelijoiden järjestämässä virtuaalikisassa voittaen kisan nappisuorituksellaan. ”Sparkut” onnistuivat myös Tikkurilassa järjestetyissä loppukisoissa

luistellen vauhdikkaan Galaxiseikkailu-teemaisen ohjelmansa. Joukkueen hieno esiintyminen ja koko kauden ahkera ja innokas harjoittelu palkittiin joukkueen ennätyspisteillä ja pronssisella mitalilla.

Seuraavan kerran taitoluistelua pääsee Rovaniemellä seuraamaan  kevätnäytöksessä sunnuntaina 10.4. klo 16-18 Lappi Areenalla. Kevätnäytöksen teema on Satukirja. Näytöksessä luistellaan neljä satua: Aladdin, 101 dalmatialaista, Viidakkokirja sekä Kaunotar ja Hirviö.

Kaikki seuran noin 200 luistelijaa luistelukoululaisista SM-junioreihin ja muodostelmaluistelun aikuisjoukkueisiin asti esiintyvät näytöksessä.