Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­men Pöytätennis-60 on nuo­re­kas kuu­si­kymp­pi­nen

Päivälleen 60 vuotta sitten parikymmentä rovaniemeläistä kokoontui ravintola Lapinmaan yläkerran kabinettiin. Pöytätennis, kansankielellä pingis, oli saanut tuoreessa kaupungissa sellaisen suosion, että oman seuran perustaminen tuli ajankohtaiseksi. Ennen tätä vajaan kolmen gramman painoista selluloidipalloa oli lyöty lähinnä Rovalan poikakerhon alaisuudessa.

Seuran ensimmäisessä hallituksen kokouksessa puheenjohtajaksi valittiin insinööri Leo Kyykkä, varapuheenjohtajaksi teknikko Pentti Parikka, sihteeriksi nuoriso-ohjaaja Erkki Rännäli ja rahastonhoitajaksi merkonomi Pentti Kalermo.

Seuran viralliseksi nimeksi päätettiin ”Pöytätennis -60, Rovaniemi”, jonka lyhenne PT-60 on lajiväellä edelleen hyvin muistissa.

Tuohon aikaan sekä posti että ministeriöt toimivat hitaasti mutta varmasti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.